Haberler

Köy Muhtarılarına Bilgisayar Dağıtımı Sürüyor

Kilis'in Elbeyli İlçesinde Köy Muhtarlarına Bilgisayar Dağıtıldı.

Kilis'in Elbeyli ilçesinde köy muhtarlarına bilgisayar dağıtıldı.

Elbeyli ilçesinde gerçekleştirilen bilgisayar dağıtım törenine Kilis Milletvekilleri Hasan Kara, Hüseyin Devecioğlu, Elbeyli Kaymakamı Davut Sinanoğlu, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Ali Eryılmaz, AK Parti İl Başkanı Ahmet Salih Dal, Elbeyli Belediye Başkanı İsmail Kördeve, muhtarlar ve bazı daire amir ve müdürleri katıldı.

Muhtarlara bilgisayar dağıtım töreninde konuşan Kilis Milletvekili Hasan Kara, bilgisayarsız köy muhtarı bırakmayacaklarını belirterek, "Kilis ve ilçelerindeki tüm mahalle ve köy muhtarlarımıza bilgisayar dağıtmış olacağız. Bilgisayarları PTT Genel Müdürlüğü'nden temin ettik. Daha önce Kilis merkez ve merkeze bağlı köyler ile Musabeyli ilçesine bağlı köylere bilgisayar dağıttık. Bugün ise Elbeyli ilçesinde bilgisayar dağıtıyoruz. Değişen ve gelişen dünyamızda bilgi ve teknoloji çok önemlidir. Elbeyli ilçesinin yol, su alt yapı çalışmalarını daha önce bitirmiştik. Elbeyli ilçemiz sorunu en olan ilçelerden biridir. Bu ilçemizde eğitim ve öğretim durumu da bir çok ilçeden daha iyi konumdadır. Çobanbey Tren İstasyonu kısa bir süre içerisinde açılacak. 28 yıldır bu tren istasyonu kapalı idi. AK Parti iktidarı döneminde yeniden açılması için çalışma başlattık. Çobanbey Tren İstasyonu Elbeyli ilçesinin kaderini değiştirecektir" dedi.

Kilis Milletvekili Hüseyin Devecioğlu da, bilgi ve teknolojinin aldığı yolun herkes tarafından şaşkınlıkla karşılanması yerine bu teknolojiye entegre olmasının sevindirici olduğunu kaydederek, "Elbeyli ve ilçesinde KÖYDES projesi kapsamında yapılanlar ortadadır. Çobenbey Tren istasyonu bu bölgeye hayat verecektir. Bu yıl içerisinde açmayı planlıyoruz. Elbeylililer, eğitim ve öğretime çok önem veren bir şehirdir. Her şeyin başı eğitimdir. Eğitimli insanın dünyaya bakışı bile farklı olur. Bilgi çağındayız. Bu çağın gerektiği şekilde davranmaz isek geri kalırız. Bugün teknolojiyi iyi kullanan ülkeler ile kullanmayan ülkeler arasındaki farkı herkes biliyor. Bu nedenle yaşlısı genci, çocuğu demeden teknolojiyi iyi kullanmalıyız. Muhtarlarımız artık bilgisayar kullanacağı için hata yapma oranı da daha az olacaktır. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Elbeyli ilçesine bağlı köylerdeki muhtarlara bilgisayar dağıtıldı.

(MAD-OÇ-Y) 24.03.2008 13:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title