Haberler

Artvinli Arıcı, Kovanlara Ulaşabilmek İçin Kabinli Teleferik Hattı Kurdu

Güncelleme:

Artvin'de arıcılık yapan Mustafa Gedik, kovanlarına ulaşabilmek için vadinin iki yakası arasına yaptırdığı 35 metre uzunluğundaki kabinli teleferik hattını kullanıyor.

Artvin'in Arhavi ilçesinde yolu olmayan yamaçta arıcılık yapmaya karar veren 52 yaşındaki Mustafa Gedik, kovanlara ulaşmak için vadinin iki yakası arasına 35 metre uzunluğunda kabinli teleferik hattı kurdu.

35 METRELİK ÇİFT TARAFLI SİSTEM KURDU

Güneşli Köyü'nde arıcılık yapan Mustafa Gedik, Çifteköprü Deresi'nin karşı yamacında bulunan ve gün boyunca daha uzun süre güneş alan bölgeye kovanlarını yerleştirmek istedi. Gedik, yolu olmayan yamaca ulaşabilmek için teleferik hattı kurmaya karar verdi. 35 metrelik çelik halatın bir ucunu ağaç köküne, diğer ucunu ise iş makinesi ile getirdiği 5 tonluk kayaya bağlayan Gedik, ip halatla çekilen çift kabinli teleferik kurdu. Kovanlara bu yöntemle kolayca ulaşan Gedik, hızlanan kabini yavaşlatmak için de çuvalla fren sistemi geliştirdi.


''HİÇBİR TEHLİKESİ YOK''

Köprü yapmanın maliyeti nedeniyle mümkün olmadığını anlatan ve çok daha basit ve ucuz olan teleferik sistemi kurduğunu anlatan Mustafa Gedik, "Bu sistem daha rahat ve güvenli. Bu sayede arı kovanlarına kolaylıkla ulaşıyorum. Hiçbir tehlikesi yok. Çok sağlam ve güvenli." diyerek ilkel sistemin teknik arıza vermeyeceğini savundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Gedik Güneşli Arhavi Artvin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title