Haberler

"Koruma" Polemiğinde Anavatan'dan "Zapsu"lu Yanıt

Anavatan Partisi ile İçişleri Bakanlığı Arasında Patlak Veren "Koruma" Polemiğinde Bakanlığa Anavatan'dan "Cüneyt Zapsu"lu Yanıt Geldi.

Anavatan Partisi ile İçişleri Bakanlığı arasında patlak veren "koruma" polemiğinde bakanlığa ANAVATAN'dan "Cüneyt Zapsu"lu yanıt geldi.

İçişleri Bakanlığı'nın Genel Başkan Erkan Mumcu'nun "Gerçeklerle bağdaşmayan açıklaması hayret ve esefle karşılanmıştır" açıklamasına ANAVATAN'dan yazılı yanıt geldi.

Parti genel merkezinden yapılan açıklamada İçişleri'nin cevap beklenen hiçbir soruya yanıt vermediği belirtildi.

Açıklamada, "İçişleri Bakanlığı, yaptığı konuşmalardan, tespitlerden ve eleştirilerden dolayı hiçbir siyasi parti liderini 'hayret ve esefle' karşılama lüksüne sahip değildir" denildi.

İçişleri Bakanlığı'nın tamamen "siyasi kaygılarla" sorulara cevap vermek yerine, "biz aslında koruma verdik" gibi basit bir savunma mantığı ile hareket ettiği savunulan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"İçişleri Bakanlığı madem 'kamuoyunu doğru bilgilendirmek' adına böyle bir açıklama yapma ihtiyacını hissetmiştir; o halde grup toplantısında dile getirdiğimiz sorularımıza ilave olarak şu sorularımızı da açıklık getirmelidir.

TBMM'de grubu olan bir partinin genel başkanı korunmaz iken, kimler korunmaya layık görünmektedir? Bunu belirleyenler hangi düzeyi esas almaktadırlar?

Mesela bakanlığın koruma tahsisi konusundaki kriterleri nedir? Mesela hangi işadamlarına koruma verilmektedir? Mesela Cüneyt Zapsu'nun devlet tahsisli korumaları kaç kişidir ve bu kişinin hangi sıfatından dolayı kendisine koruma verilmiştir?"(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title