Haberler

Koronavirüs salgınında yoğun bakımdaki hasta sayısı son 1 ayın en yüksek seviyesinde

Güncelleme:

Koronavirüs salgınında yoğun bakımdaki hasta sayısı son bir aylık dönemin en yüksek seviyesine ulaşarak 893 kişiye çıktı. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "Geçtiğimiz günlerde vaka sayımızın 1500'ün üzerine çıkmasının yansımasını yeni görüyoruz" açıklaması yaptı.

Normalleşme sürecinin ardından son bir haftalık sürede dalgalı seyir izleyen günlük Kovid-19 vaka sayısı, Türkiye genelinde 190 bin 165'e ulaştı. 23 Haziran itibarıyla yoğun bakımdaki hasta sayısı ise son bir aylık dönemin en yüksek seviyesine ulaşarak 893 kişiye çıktı.

21 Mayıs tarihinde 820 hastanın yoğun bakım servisinde tedaviye alındığı günden bu yana en yüksek hasta sayısına ulaşılırken, Haziran'ın ilk haftasına göre yoğun bakım hasta sayısında yüzde 40'a varan bir artış var.

Türkiye genelinde 14 Haziran'da 717, 15 Haziran'da 722, 16 Haziran'da 732'ye ulaşan yoğun bakım hasta sayısı, 18 Haziran'da 745, 19 Haziran'da 769, 20 Haziran'da 781, 22 Haziran'da 846, 23 Haziran'da ise 893 hasta rakamına ulaştı.

YÜZDE 30'LUK ARTIŞ

Milliyet'in haberine göre; en son 28 Mayıs'ta 339 olan entübe hasta sayısı ise 23 Haziran itibarıyla 362 olarak kayıtlara geçti. Haziran'ın ilk haftasına göre yoğun bakım hasta sayısında yüzde 40, entübe hasta sayısında ise yüzde 30'luk bir artış söz konusu.

Bu oranlar son bir aylık dönemin en yüksek sayıları olarak kayıtlara geçti.

"BİN 500'ÜN ÜZERİNE ÇIKMASININ YANSIMASINI GÖRÜYORUZ"

Uzmanlar, Nisan ayında İstanbul'da ortaya çıkan olumsuz tablonun bu kez bazı Anadolu illerine kaymış olabileceğini belirtirken, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Kovid-19'a bağlı hasta kayıplarının genellikle virüs bulaştıktan 10 veya 12 gün sonra yaşandığına dikkat çekti.

Prof. Dr. Kara, "Geçtiğimiz günlerde vaka sayımızın bin 500'ün üzerine çıkmasının yansımasını yeni görüyoruz. Hafta sonu yoğun bakım hasta sayısında azalma görebiliriz. Artışın bir diğer nedeni de yaş kısıtlamasının kaldırılmasından kaynaklanıyor olabilir. İstanbul'daki vaka sayıları yüzde 63 seviyesinden yüzde 40'ın altına inmiş durumda. Ancak bazı Anadolu kentlerinde gelenek ve göreneklerin de etkisiyle bir miktar artışlar yaşanıyor. Taziye ve kutlamalar vaka artışına neden oluyor. Yaz döneminde vaka sayısı 100'ün altına inmesi bugün için söyleyecek olursak çok zor. Ancak vaka sayısındaki azalma eğrisi devam eder, kurallara uyulursa istediğimiz tabloyu görebiliriz" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Ateş Kara Türkiye Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500

Yorumlar (8)

Tr:

Kardeşim yasak getirin acil olarak. Şimdi ben kendimi ve ailemi o kadar korumuşum ama halkın büyük bölümü cehalet içinde ve spor merkezleri dolayısıyla stadyumlar yürüyüş için halka açıldı topyekun sanki kıtlıktan çıkmış gibi saldırıyorlar sosyal mesafe denen şey sıfır beni ve sağlığımı riske atıyorlar. Şimdi ben kendimi o kadar korumuşken suçum ne?

39
1
yanıtYanıtla
Afyonlu:

Yasakların acilen geri gelmesi lazım. Ama devletimizin bunu karşılayacak ekonomisi yok ekonomi bunu kaldıramaz. Devlet bu yüzdende yasakları getirmek istemiyor. Çin dünyayı perişan etti Çine dava açılıp bu maddi manevi herşeyin parası Çinden alınmalıdır.

13
3
yanıtYanıtla
COMOLOGGO:

RUH HASTASI GİBİME GELDİN :D

yanıt2
yanıt2
adalet:

ben kurallar uyuyorum fakat uymayan çok bunun ancak çözümü devlet büyüklerimize burdan sesleniyorum katı sert caydırıcı uyarılar yapılmalı ve kesinikle ayrım olmayacak herkese eşit davranılacak psikolojimiz alt üst oldu yeter artık korona korona duya duya ne olur Allah rızası için sert katı caydırıcı kurallar uygulansın yoksa baş edemeyiz

5
1
yanıtYanıtla
fff:

yasaklar çok erken kalktı. kamu özel uzaktan çalışma devam etmeliydi ve acil olmayan işler ertelenebilirdi. . 1 haziranda hersey bitmiş gibi tüm kısıtlamalar da bitti.

4
1
yanıtYanıtla
Fırtına öncesi:

Normalleşme yanlış anlaşıldı.hala maske konusunda umursamaz bir tavır var. Boş boş gezen insana benzeyen bir tür var maskeleri sokağa atan bir tür var fiziki mesafeye dikkat etmeyen bir tür var. Bunlara ne desek boş. Allahım sabır ver

4
0
yanıtYanıtla
ANTİ-TİP:

sözde kısa çalısma ödeneğine baş vuran tüm iş yerleri işçi çalıştırmaması gerekirken nedense tüm çalısanlar iş başı yaptı niye denetleme yapmıyorlar hem yararlanıyorlar hem işçi çalıstırıyorlar

4
0
yanıtYanıtla
Hakkı:

Sucuk ye kendine gel.adamlar bilimi insanlık adına kötüye kullanarak virüs üretir sen de bakarsın böyle

0
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title