Haberler

Koronavirüs karantinasından kaçanlar için yeni önlem: Elektronik kelepçe geliyor

Güncelleme:

Türkiye'deki koronavirüs salgınında test sonucu pozitif çıkan ve evde karantinada olması gereken kişilerin dışarıya çıkmalarının önüne geçmek için elektronik kelepçe benzeri bir uygulama getiriliyor.

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs hastalarının evdeki karantinadan kaçıp dışarıya çıkmalarının önüne geçmek için yeni bir proje hazırlığında. Buna göre bakanlık elektronik kelepçe benzeri bir sistem getirerek hastalara bileklik takacak ve evlerinden dışarı çıktıklarında sistem uyarı verecek.

Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya'nın haberine göre; pozitif olup evinde karantinada kalması gerekirken dışarı çıkanlara yönelik yeni bir uygulamaya gidiliyor. Kesinlikle bileklik uygulaması yapılacak.

1. MODEL: MERKEZDEKİ ALARM ÇALACAK

Ancak bunun için iki farklı model var ve bunun hangisinde karar kılmaları gerektiği konusunu tartışıyor. İlki pozitif olan ve evinde karantinada kalması gereken her kişiye bileklik takılması ve olması gereken yerden ayrıldığında merkezdeki alarmın çalması…

2. MODEL: ÖNCE EVDEKİ SONRA MERKEZDEKİ ALARM ÇALACAK

İkinci model yine aynı mantıkla çalışıyor, ancak eve bir cihaz konuluyor, kişiyi bu cihaz takibe alıyor. İlkinde kişi dar bir alanda çıksa dahi alarm çalabildiği dikkate alınarak, eve bir kutu halinde ikinci cihaz konuluyor.

Daha bu kutudan belirlenen sınırlar aşıldığında cihaz alarmını çalarak uyarı veriyor, daha uzağa gittiğinde ise merkezdeki alarmı çalıştırıyor. Ayrıca bu kutu yerinden hareket ettirildiğinde de merkezi uyararak kişinin yerinden kıpırdatmasının önüne geçiyor.

Bakan Koca hangisinin daha faydalı olduğunu tespit ettiklerinde hazır olan uygulamanın kullanılmaya başlanacağını da açıkladı.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Muharrem Sarıkaya Sağlık Bakanlığı Habertürk Haberler

500

Yorumlar (15)

Engin:

Sistem virüsle mücadeleyi geçti bildiğin halkı fişlemek. Kişiler hastalanıyor suç işlemiyor. Böyle bir yaklaşım insanlık suçudur. Kabul edilemez. Gidelim bu ülkeden de rahat etsinler.

5
5
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Sen bu ülkeyi hak etmiyorsun git zaten.

yanıt0
yanıt0
Erdem:

Devlet senin için uğraşıyor sen devleti baltalmakla mesgulsun nereye gitmek istersen git bilerek hastalığı bir baskasina bulaştırmak suç degilmi herkes kurallara uysa zaten bunlara gerek kalmayacak kendini bile bu ülkeden biri olarak görmüyorsun gidelim bu ülkeden rahat etsinler diyorsun sen kimsin rahat edecekler kim ???? Önlem almak devletin işi kurallara uymak vatandaşın eğer kurallara uymuyorsan suç işlemiş oluyorsun bir başkasına zarar vermek suç daha iyi bir önerin varsa onu söyle sulandırma

yanıt1
yanıt0
hasan:

Hastalanıyor, suç işlemiyormuş. Pozitif olup ta halkın arasına karışmak ne anlama geliyor söyler misin?Tabii ki suç işliyorlar. hatta birden çok adam öldürmeye teşebbüsten yargılanmalıdır böyle insanlar.

yanıt1
yanıt0
Batlamiyus:

Bu insanlari ancak böyle durdurursun.baska dilden anlamiyolar.gecmis olsun....

1
4
yanıtYanıtla
Vatandas:

Alarmlar onleyici degildir...Yaptirim var mi yaptirim ? Agir cezalar var mi ?

1
2
yanıtYanıtla
i,htiyar:

bu tutmaz kardeş küresel güçlere söyleyin bu tutmaz başka bir yöntem denesinler insanları tasma takarak kontrol altında tutamazsınız dünya çapında isyanlar başlar ortalık karışır ama bu senaryoları masa başında yazanlar kimler dünya halkları tarafından biliniyor yok edilirsiniz barınaklarınız çinde de olsa israilde hindistanda denizin altında da olsa bulunur parçalanırsınız ancak uzaya kaçabilirseniz yırtarsınız

0
3
yanıtYanıtla
Gercekci:

Bu önlem salgının en basında alınsaydı inanın başaralı olurduk.Hastalik her yerde ankarada bir ilçede sürü bağışıklığı olmuş yani en son kişiye kadar bulaşmış bence bu uygulama için çok geç daha katı kurallar uygulanmalı

1
1
yanıtYanıtla
servet tellioğlu:

Pozitif olanlar kontrol altında olmalı doğru karar bulaştırmamalı....Fakat diğer kişiler hiç test yapılmadan 14 gün karantinaya tabi tutulursa 2 ay içinde tüm türkiye karantinaya alınır...ve hiç bir üretim ihracat hizmet olmaz her şey durur...devlet sadece pozitif olanları kontrol altında tutsun ...yoksa tüm ülke karanlığa bürünür sokağa çıkamaz karantinadan dolayı acil bu sisteme çöxüm bulunsun...çok yanlış bir uygulama

0
0
yanıtYanıtla
Adds:

2 aydır elektronik kelepçe gelecek sözde :d ben inanmıyorum uygulamaya geçireleceğini çünkü binlerce kişiye takılacak ve devlet buna para yatırmaz sadece korkutma amaçlı hapis cezası haberleri gibi :dd

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title