Haberler

Korkut Ata Üniversitesi Aile Üniversitesine Dönüşmüş

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’ün eşinin, yakınlarının ve yakınlarının eşlerinin önemli kadrolara yerleştirildiği iddiası üzerine harekete geçen Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekanlığı görevini yapan rektörün eşi Prof. Dr.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Murat Türk'ün eşinin, yakınlarının ve yakınlarının eşlerinin önemli kadrolara yerleştirildiği iddiası üzerine harekete geçen Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekanlığı görevini yapan rektörün eşi Prof. Dr. Zeynep Türk'ü görevden aldı.

Geçtiğimiz aylarda bünyesinde çalışan bir okutmanın Türkçe öğrettiği Suriyeli gençlere provokatif eğitimler verdiği öne sürülen Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde aile kadrosu skandalı ortaya çıktı.

14 Ocak 2014 yılından bu yana rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Murat Türk'ün, eşinin, eşinin akrabalarını ve yakınlarının üniversitede önemli bölüm ve birimlerin başına gelmesini sağlayarak senatoda 7 oy hakkına sahip olduğu iddia edildi.

Kadrolaşma iddialarına göre, Rektör Prof. Dr. Murat Türk, eşi Prof. Dr. Zeynep Türk'ü 'İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Dekan Vekili', Prof. Dr. Sabri Ulukanlı 'Rektör Yardımcısı', onun biyolog eşi Prof. Dr. Zeynep Ulukanlı 'Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili', Doç. Dr. Bülent Öz 'Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü', Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı eşi Doç. Dr. A. Tülin Öz 'Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü' olarak görev yapıyor.

Öte yandan, Rektör Murat Türk'ün eşi Zeynep Türk'ün maliyede memur olan dayısı Savaş Dündar'ın 'Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı', eşinin kuzeni Yrd. Doç. Dr. Behçet Dündar'ın da Erzin Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak görev yaptığı öğrenildi.

Ayrıca, havuz, yemekhane, spor tesisleri gibi çok sayıda birimin bağlı olduğu başkanlıkta dışarıdan hizmet alımıyla çok sayıda rektör yakınının çalıştırıldığı ileri sürüldü.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nin, 14 Mayıs 2017 tarihinde Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü için verdiği 3 yardımcı doçent ilanı da tepkilere neden olmuştu. "Bilginin gelişiminde öncülük etmek ve bilgi çağında önderlik edecek profesyonel kütüphanecileri, bilgi yöneticilerini ve arşivcileri eğitmek" amacıyla kurulduğu belirtilen bölüme tarih alanında uzmanların alınmasına farklı üniversitelerin 'Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü' hocaları tepki gösterdi.

İddialar üzerine harekete geçen YÖK Başkanlığı, rektörün eşi Prof. Dr. Zeynep Türk'ün İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekan vekilliği görevine son verdi.

YÖK Başkanlığı incelemelerinin devam ettiği bildirildi. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sabri Ulukanlı Murat Türk Bülent Öz Osmaniye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title