Haberler

Körfez Esnafı İstişare Toplantısında Bir Araya Geldi

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Körfez esnafıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, bu kez Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile birlikte esnaf vatandaşların istek ve taleplerini dinledi. Esnafın taleplerinin dinlendiği ve karşılıklı çözüm arayışında bulunulduğu toplantıda, Körfez esnafı buluşmanın önemine değindi. Gerçekleşen toplantıya Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Körfez Emniyet Müdürü Yusuf Erdoğan, Jandarma Komutanı Fikret Çetin Kale, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yahya Öztürk, Körfez Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Karadeniz, dernek başkanları ve Körfez esnafı katılım sağladı.

Toplantıda söz alan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, esnaf vatandaşları ile sık sık görüştüklerini belirterek, "Esnaf arkadaşlarımızla sık sık görüşüyoruz. Zaman zaman da ziyaret ediyoruz. Birbirimizi tanıma kaynaşma adına esnaf buluşmalarını çok önemsiyorum. Körfez'de halkla birlikte muhtardan esnafa ve mahalle sakinine kadar her kesim ile toplantılar yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Biz önce insan diyerek yola çıktık. Bizler insanı yaşat ki devlet yaşasın kültürüne medeniyetine inanan insanlarız. Bu çerçevede ilçemizde vizyon projelerimizi hayata geçiriyoruz. Bakınız 14 Ekim Cuma günü Sarnıç Han projemizin temelini atıyoruz. Bununla birlikte ilçemize üniversiteyi de getiriyoruz. Önümüzdeki ay inşaat çalışmaları başlayacak. İlçemize ve halkımıza hayırlı olsun" dedi.

Son yıllarda Körfez'deki değişimin çok hızlı bir şekilde hissedildiğini belirten Başkan Baran, "Yıllarca beklediğimiz ve özlediğimiz Körfez'e adım adım yaklaşıyoruz. Körfez'de değişim ve dönüşüm gerçekleştiriyoruz bu da çok hızlı bir şekilde hissediliyor. Bölgemizde vatandaşımızın ihtiyacına yönelik, parklarımız, yeni yaşam alanlarımız, iş merkezlerimiz, kaldırım, asfalt, yol çalışmalarımız ve cazibe merkezlerimiz birer birer hayata geçiyor. Yatırımlarımızı hem halk hem de esnaf odaklı yapıyoruz. Esnafımız, işverenimiz, yatırımcımız da artık Körfez'i tercih ediyor. Körfez artan imajıyla ülkemizin gözdesi oluyor" diye konuştu.

Daha sonra söz alan ve Türkiye'de oluşan birlik ve beraberlik olgusuna dikkat çeken Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, "Esnaf; ahilikten gelen, kardeşlik hukuku temelinde gelişen, gözü, gönlü tok olan, haramdan uzak olan, alnının teri ile kazanan, sofrası gönlü açık olan ama harama, haksızlığa, yanlışlığa kapalı olan bir anlayışın temsilcisidir. Esnafımızın huzuru, rahatı ve beklentilerinin karşılanması en önemli vazifemizdir. 15 Temmuz'daki hain darbe kalkışmasında, bu ülkenin birlik ve beraberliğine, devletine, demokrasisine, birlikte yaşama iradesine kast eden iç ve dış hainlerin kalkışmasında meydanlara en önde çıkan, göğsünü tanka, topa siper edip bu kalkışmayı bertaraf eden kardeşlerimizdir" ifadelerini kullandı.

Konuşmasına hayırlı ve bereketli kazançlar dileyerek devam eden Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı ve esnaf vatandaşların istek ve taleplerini dinledi. Esnaf ve Sanatkarlar ise bu buluşmadan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirttiler. Toplantı çekilen toplu resimlerinin ardından son buldu.

Belediye Başkanı İsmail Baran daha sonra Tuğrul caddesindeki esnafı ziyaret etti. İşyerlerini ziyaret ederek, esnafa hayırlı işler dileyen Başkan Baran, hem vatandaşla hem de esnafla sohbet edip, talepleri dinledi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Baran Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title