Haberler

Kore Gazisi Askeri Törenle Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kore gazisi askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı

90 yaşındaki Kore Gazisi Muhsil Uysal toprağa verildi

İZMİR - İzmir'in Bergama ilçesinde, yaşlılığa bağlı organ yetmezliği nedeni ile 90 yaşında hayatını kaybeden Kore Gazisi Muhsil Uysal, askeri tören ile toprağa verildi.

Bergama ilçesinde Kore Gazisi Muhsil Uysal (90), bir süredir yaşlılığa bağlı organ yetmezliği nedeni ile rahatsızdı. 90 yaşındaki Uysal, rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetti. Kore Gazisi Muhsil Uysal için askeri tören düzenlendi. Uysal, kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Tiyelti Mahalle Mezarlığında düzenlenen cenaze töreni sonrası duygu ve düşüncelerini dile getiren Bergama Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Namık Kemal Eroğlu, "İlçemizde geçmiş dönemde bir alayın bulunması nedeniyle bizim asırlık çınarlar dediğimiz gazilerimizden harekata katılan 187 kişi vardı. Bergama'da yaşayan kore gazisi sayısı 2014 yılı itibari ile 27 idi. Bugün itibari ile Kore Gazimiz Muhsil Uysal'ı da son yolculuğuna uğurlamamızın ardından bu sayı 10'a düştü. Gazimizin mekanı cennet, ruhu şad olsun. Geriye kalan gazilerimize uzun ömürler versin" dedi.

Kore Gazisi Muhsil Uysal'ın torunu Gökhan Döner de, "Rahmetli dedemiz Kore Gazisi Muhsil Uysal 90 yaşında ve yaşlılığa bağlı organ yetmezliği nedeni ile vefat etti. Son kalan Kore gazilerinden birisiydi. Kendisi için geniş katılımlı bir cenaze namazı düzenlendi. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

Cenaze törenine, Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Garnizon Komutanı Tank. Albay Ömer Sağlık, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Atlam, Ak Parti Bergama İlçe Başkanı Hakan Koştu, Bergama Garnizon Komutanlığında görevli bulunan askerler, Sivil Toplum Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Bergama İzmir Kore Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title