Haberler

Köprüköy'de Kardeşlik Sofrası

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ilçelerde iftar programı düzenlemeye devam ediyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ilçelerde iftar programı düzenlemeye devam ediyor.

Büyükşehir'in Kardeşlik Sofrası bu kez de Köprüköy'de kuruldu. İlçe sakinleri iftarlarını Büyükşehir'in gerçekleştirdiği birlik ve beraberlik temalı kardeşlik sofrasında açtı. Köprüköy Belediye Başkanı Osman Belli, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Cahit Dumludağ, ilçe protokol üyeleriyle muhtarların katıldığı iftar programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Teyo Pehlivan tiplemesiyle tanınan tiyatrocu Cumhur Seval ile Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, sahneledikleri Meddah, Pişekar, Kavuklu, Hacivat ve Karagöz gibi Geleneksel Türk Tiyatrosu oyunlarıyla ilçe halkına, özellikle de çocuklara unutulmaz bir Ramazan akşamı yaşattı. Köprüköy Belediye Başkanı Osman Belli, burada yaptığı konuşmada, "Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın düzenlemiş olduğu Kardeşlik Sofrası iftar programına hepiniz hoş geldiniz. Cenab-ı Allah kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimiz bozmasın. Yüce Allah, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi bu Kardeşlik Sofrası'nda olduğu gibi her zaman daim eylesin. Cenab-ı Allah Müslümanlara yardım etsin, bu terör belasından biran önce Müslümanları kurtarsın. İlçemizde bu programı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'e ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

ERVAK BAŞKANI GÜZEL ESKİ RAMAZANLARI ANLATTI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferine uygun olarak teravih namazı sonrası tarihi Yakutiye Medresesi'nde düzenlediği 'Ramazan İkliminde Müzakereler' adlı programda birbirinden değerli konukları ağırlamaya devam ediyor. 'Ramazan İkliminde Müzakereler' programına konuk olan Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel, şehrin Ramazan kültürüyle, muhabbetiyle ilgili kent hatıralarını anlattı. Ramazan ayının Erzurum'da çok renkli geçtiğini anımsatan Güzel, şunları kaydetti: "Gerçekten de Erzurum oruç tutan bir şehirdir. Erzurum ruhu olan bir şehirdir. Ramazan ayı ibadet ayıdır. Her türlü ibadetle ilgili ritüeller yerine getirilir ama bir tek Erzurum'da Ramazan gecelerinin ihyası vardır. Sohbetler düzenlenir, zengin, varlıklı evlerde meşkler edilir. Aşık kahvehanelerinde aşıklar, sazlarına vururlar, sözlerini söylerler. Bir de masal anlatan kahvelerde meddahlar gelir hikayelerini, masallarını anlatırlardı. Bu şekilde Erzurum'da ramazan geceleri ihya edilirdi. İşte bu sohbet geleneğinin sürdürülmesi maksadıyla bu tarihi mekanda bu fırsatı bize veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'e ve ekibine teşekkürlerimizi şehir adına ifade etmek istiyorum, şükranlarımı sunuyorum."

"ŞEHİRLER İNSANLARININ ÖZELLİKLERİNİ TAŞIR"

ERVAK Başkanı Erdal Güzel, şehirlerin kentlerde yaşayan insanların özelliklerini taşıdığını ifade etti. Başkan Güzel, şöyle devam etti: "Büyüklerimiz 'Şehirler kendilerini var eden insanların özelliklerini taşır' derler, doğrudur. Şehirler de insanlar gibi acıyı ve sevinci yaşarlar. Onların da geçmişten gelen hatıraları, gelecekle ilgili hatıraları vardır. Her şeyin kendisine ait bir hikayesi ve kendisine ait özellikleri vardır. Hatıralar mekanlarda saklıdır. Şehrin hatıraları da mimari eserlerinde, sokaklarında, caddelerinde, mahallerinde ve çarşılarında saklıdır. Yürüdüğünüz her sokak, içerisine girdiğimiz her mekan size o şehir hakkında bilgiler sunar. Yok olan bir mahalle, yıkılan konak, kaybolan bir çarşı hatıraları taşıyan hafızanın yok olması ihtimalini doğurur. Eğer bu hafızayı gelecek nesillere taşıtacak olan bilgi ve aktarımlar yok olursa hatıralar tarihin derinliklerinde kaybolur ve gider. Şehrin bu hafızasını tutmak ve gelecek nesillere aktarmak için bu tür kültürel çalışmalar içerisinde bulunuyoruz. Bu sohbetimizin gayesi de bu doğrultudadır. Sohbet için seçilen mekanın Yakutiye Medresesi olması da isabetli bir tercihtir." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Belli Erdal Güzel Köprüköy Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title