Haberler

Köpeği Ezen Sürücünün Ehliyetine El Konulsun' Talebi

ANTALYA'da hayvanseverler, aracıyla bir köpeği ezerek ölümüne neden olan Erhan Kozan'ın ehliyetine el konulması için Antalya Valiliği'ne dilekçe verdi. Görüntüleri analiz eden Antalya Özel Sürücü Kursları Derneği Başkan Yardımcısı Ertürk Karaman ise aracın bilerek köpeğin üzerine sürüldüğünü söyledi.

Kepez İlçesi'nde 17 Temmuz'da meydana gelen ve güvenlik kameralarına yansıyan olayın  görüntülerinin basında yer alması üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, araç sürücüsü 3 çocuk babası Erhan Kozan'ı gözaltına aldı. Polisteki ifadesinin ardından serbest bırakılan Kozan, 'Şaka yapmaya çalıştım ama bu şaka kakaya döndü. Ben o hayvanı ezdiğimin farkında değildim' açıklamasına hayvanseverler tepki gösterdi.

VALİLİĞE DİLEKÇE VERDİLER

Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinde örgütlenen hayvanseverler, Erhan Kozan'ın ehliyetine el konulması için Antalya Valiliği'ne dilekçe verdi. Ortak dilekçede şu ifadeler yer aldı:

"5442 sayılı İl İdare Kanununun 11'inci Maddesi hükmü çerçevesinde, kasıtlı olarak öldürme eyleminde bulunan, çevredeki insanların can güvenliğini hiçe sayarak trafik güvenliğini tehlikeye sokan bu şahsın, insanlar için de potansiyel tehlike olabilme olasılığı vardır. Şahsın şiddete eğilimi ve akıl sağlığı açısından müşahede altına alınmasını, ailesi ve yakın çevresine karşı daha önce şiddet uygulayıp uygulamadığının araştırılmasını, insana karşı da şiddet uygulama ihtimaline karşı emniyetçe denetim altında tutulmasını, psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatrik muayenesi bitinceye kadar ehliyetine el konmasını talep ediyoruz."

'BİLEREK KÖPEĞİN ÜZERİNE SÜRMÜŞ'

Köpeğin ezilme görüntülerini analiz eden Antalya Özel Sürücü Kursları Derneği Başkan Yardımcısı ve direksiyon eğitmeni Ertürk Karaman de aracın manevra yapılmak suretiyle bilerek köpeğin üzerine sürüldüğünü belirtti. Karaman, "Araç kasisten dolayı yavaşlıyor. Kasisten sonraki görüntüde köpeğin bir müdahalesi yok ancak sürücü aracını köpeğin üzerine sürüyor. Yolun gidiş güzergahına baktığımızda ise araç güzergah dışına çıkarak manevra almış. Her şey kayıtlarda görülüyor" diye konuştu.

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Valiliği Erhan Kozan Karaman Kepez Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title