Haberler

Konya'da Yerel Yönetimler...

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından ilköğretim öğrencilerinin temizlik bilincini arttırmak için hazırlanan tiyatro amacına ulaştı.

Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Konevi Kültür Merkezi Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen oyunu 10 okulda yaklaşık 6 bin öğrenci izledi. Öğrencilerin ilgisini çekmek için de bütün okullara çizgi film kahramanlarından yapılmış birer adet çöp kovası hediye edildi. İlk olarak Yaylapınar Şeyh Şamil İlköğretim Okulu'nda sahnelenen “Sağlıklı Nesillere” isimli oyun son olarak Armağan İlköğretim Okulu'nda öğrencilerle buluştu.

Tiyatronun eğlendirici ve bilgilendirici yönüyle çocuklar üzerinde daha etkili olduğunu belirten Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, “Temizlik konusunda okullarımızda gerekli eğitim ve öğretimi alan yavrularımız üzerinde bu tiyatronun çok etkili olduğunu gördük. Yaklaşık bir ay süren bu oyunu, yalnızca salonu olan okullarda sahneleyebildik. Gerek öğretmenlerimiz ve gerekse öğrencilerimiz tiyatrodan memnuniyetlerini ifade ettiler. Biz çocuklar kadar saf ve çocuklar kadar temiz bir dünya kurabilirsek o zaman dünya daha güzel bir yer olur” diye konuştu.

(BÇ-FM)

15.05.2007 17:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title