Haberler

Konya'da "Uluslararası Güzel Sanatlar Sempozyumu" Yapıldı

Selçuk Üniversitesi (SÜ), 2. Uluslararası Güzel Sanatlar Sempozyumu'na ev sahipliği yaptı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ), 2. Uluslararası Güzel Sanatlar Sempozyumu'na ev sahipliği yaptı.

SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Elmas, açılış konuşmasında, sempozyumun ilkinin 2011 yılında fakültenin eski dekanı merhum Prof. Dr. Fevzi Günüç önderliğinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Sempozyumun ikincisini düzenleme fikrinin ise yaklaşık bir yıl önce kararlaştırıldığını belirten Elmas, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sanat tarihine bakıldığında günümüz sanat tanımları ile geçmişin sanat değerlendirmelerinin değiştiği ve çeliştiği görülmektedir. Bu bağlamda 'gelenek ve yenilik' adı altında seçilen temanın güncelliğini koruması, bu konuların yeniden ele alınması ve yorumlanması gerçeğini ortaya çıkarmıştır. İkincisini gerçekleştirdiğimiz sempozyum, eğitim-öğretime yeni yaklaşımlar kazandırmasının yanında uluslararası boyutta sanatın tüm disiplinlerindeki sorunlarının derinlemesine tartışılmasına imkan sağlayacaktır."

"Müzesi de konuşulacak"

Ressam Süleyman Saim Tekcan ise Türkiye'nin birçok uygarlığa ev sahipliği yaptığına işaret ederek, "Ülkemiz maalesef müze fakiri bir ülke. Batı ölçeklerinde Türkiye'de müzemiz yok. Yaşadığımız çağın da müzelerinin olması gerekir" dedi.

Selçuk Üniversitesinin Konya'da müze çalışmasına ağırlık verdiğini vurgulayan Tekcan, "Dünyanın birçok büyük üniversitesinde büyük müzeler bulunmaktadır. Selçuk Üniversitesi de dünyanın büyük üniversitelerinden biri tanesi. O müze kurulduğu zaman inanın üniversite kadar bu müzenin ismi de konuşulacak" diye konuştu,

Sempozyum kapsamında katılımcıların resim, geleneksel Türk sanatı, hat, tezhip, minyatür, heykel, seramik, grafik tasarım ve moda alanlarındaki yaklaşık 150 eserinin yer aldığı sergi açıldı. Sergi 1 hafta boyunca Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu'nda sanatseverlerle buluşacak.

Kaynak: AA / Yerel

Selçuk Üniversitesi Hüseyin Elmas Fevzi Günüç Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title