Haberler

Konya'da Öldürülen Genç Kadın Öğretmen

"ikinci el silah", "intihar yöntemleri", "cep telefonu üzerinden kimin nerede olduğunu öğrenme", "cinayetler ve cezaları" gibi konular üzerinde tarama yapıldığı belirlendi.

Konya'da öğretmen Gülşah Aktürk'ü silahla öldürdüğü iddia edilen sevgilisine ait bilgisayarın incelenmesinde "'silah",

"ikinci el silah", "intihar yöntemleri", "cep telefonu üzerinden kimin nerede olduğunu öğrenme", "cinayetler ve cezaları" gibi konular üzerinde tarama yapıldığı belirlendi.

Gülşah Aktürk'ü (27) silahla öldürdüğü öne sürülen Hakan Başar'ın (36) bilgisayarındaki inceleme tamamlandı. Bilgisayarda yapılan detaylı incelemede internet arama motorunda çeşitli konular hakkında tarama yaptığı tespit edildi.

İncelemede çok sayıda "silah", "ikinci el silah", "intihar yöntemleri", "cep telefonu üzerinden kimin nerede olduğunu öğrenme",

"cinayetler ve cezaları" gibi konular üzerinde tarama yapıldığı belirlendi.

Bilgisayarda, "intihar ve acısız intihar yöntemleri", "cinayete kurban giden nereye gider", "kadın cinayetleri TBMM'de" gibi konularda da arama yapıldığı öğrenildi.

Ayrıca bilgisayarda, Aktürk'e ait çok sayıda görüntü ve resim bulunduğu bildirildi.

-Olayın geçmişi ve iddianame-

Van'da görev yapan genç kadın öğretmen Gülşah Aktürk, geldiği Konya'da, ayrıldığı sevgilisi Hakan Başar tarafından 6 Aralık 2012'de silahla öldürüldüğü iddia edilmiş, kaçan Başar ise tutuklanmıştı. Baba Haşim Aktürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hakan Başar tarafından sürekli rahatsız edilen kızının Konya'ya yanlarına geldiğini, bu durumu savcılığa da bildirdiklerini söylemişti.

"Tasarlayarak adam öldürme", "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma ve taşıma" suçundan hazırlanan ve mahkemeye sunulan iddianame kabul edilmiş, Başar'ın ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanacağı davaya, müşteki olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, öldürülen Gülşah Aktürk'ün babası Haşim Aktürk ile ailenin avukatı Ömer Faruk Erdoğan'ın katılacağı belirtilmişti.

Ayrıca, iddianamede, "para göndereceğim" diyerek Aktürk'ün evden çıkmasını sağlayan Başar'ın, yaralandıktan sonra "beni kurtarın" diye bağırıp yere düşen genç öğretmenin başına tekrar ateş ettiği ifade edilmişti.

Muhabir: Metin Bolat

Yayıncı: Ahmet Kayır - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Gülşah Aktürk Hakan Başar Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title