Haberler

Konya'da aynı aileden 7 kişinin öldürüldüğü katliamın görüntüleri ortaya çıktı

Güncelleme:

Dün Konya'da bir evde aynı aileden 7 kişi öldürüldü, cinayet sonrası ev ateşe verildi. Cinayetleri işleyen zanlı ortadan kaybolurken bugün kan donduran dehşetin kamera görüntüleri ortaya çıktı.

Dün gerçekleşen feci olayda, merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Enbiya Sokak'ta bir evde aynı aileden 7 kişi öldürüldü. Bununla da yetinmeyen fail, evi ateşe verdi. Söndürme çalışmalarının ardından eve giren sağlık ekipleri Yaşar, Barış, Serap, Serpil, İpek, Metin ve Sibel Dedeoğulları'nın yaşamını yitirdiğini tespit etti.

Konya'da aynı aileden 7 kişinin öldürüldüğü katliamın görüntüleri ortaya çıktı

KATLİAM ANI KAMERADA

Katliama ilişkin görüntüler ise bugün ortaya çıktı. Videoda, katil zanlısının bahçeye girdikten sonra tüm aile bireyleri ile konuştuğu, bu sırada yanındaki poşetten tabancasını çıkartması ile ortalığın karıştığı görülüyor. Şahsın, aile üyelerinin üzerine gelmesiyle, tabancasını peş peşe ateşlediği, daha sonra da aracına binerek olay yerinden uzaklaştığı evin bahçesindeki güvenlik kamerasınca kaydedildi.

İKİ AİLE ARASINDA 10 YILLIK HUSUMET VARMIŞ

Aile katliamının nedeninin ise 2 aile arasında, 10 yıl önce yaşanan ve daha sonra devam eden husumetten kaynaklandığı öğrenildi.

BARIŞMAK ÜZERE OLDUKLARI ÖĞRENİLDİ

Dedeoğulları ailesinin akrabası İzzet İnik, iki ailenin barışmak üzere olduğunu belirterek şunları söyledi: "Birkaç kişi araya girdi, 'Barışalım' diye. Barış olacaktı. Dün gelen arkadaş tek başına gelmiş, arkada kim varsa kameraya görünenler. Kapının önünde önce Serpil ile oğlanı vuruyor. Yaşar Amca merdivende oturuyormuş, içeri girince onu vuruyor. Tek kişi yani. Daha sonra ahırın önünde iki kız hayvanlara sağım yapıyormuş onları, anne ile birini de evde otururken vuruyor. Eli sıkışıyor. Kız buna saldırıyor. Dönüp arabadan silahı sıkıyor. Milleti öldürdükten sonra gelip arabasından benzin alıp içeri döküyor, ateşe verip çıkıyor. Planlı. Onların hepsinin evleri boş. Onların evlerinde de kamera var."

ASIL ŞÜPHELİ DIŞINDA 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan kahreden olayla ilgili Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Aynı aileden 7 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak aralarında olayı gerçekleştiren ve halen yakalama çalışmaları devam eden şüpheli dışında 10 kişi gözaltına alınmış olup adli işlemler devam etmektedir" denildi.

Metinde şu ifadeler yer aldı:

"Konya ili Meram ilçesinde 30.07.2021 tarihinde 7 vatandaşımızın hayatını kaybettiği olay ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturmada olayın tüm yönleri ile aydınlatılması için Cumhuriyet Başsavcısı koordinesinde Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir.

Cumhuriyet Başsavcılığımızca olay yeri inceleme işlemleri yapılmış, maktullerin otopsi işlemleri yapılarak ailelerine teslim edilmiş olup, soruşturma kapsamında delil toplama işlemleri devam etmektedir. İlk bulgulara göre olayın komşu iki aile arasındaki önceye dayalı husumete dayandığı değerlendirilmektedir. Söz konusu husumetin ilk olarak 2010 yılında yargıya intikal ettiği saptanmıştır."

"CİNAYETLERİ İŞLEYEN TEK KİŞİYİ TESPİT ETTİK, ARANIYOR"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün akşam şüphelinin yakalanmak üzere olduğunu belirtmişti. Kimliğinin tespit edildiğini ve emniyette daha önceden silah çekme ve benzeri suçlardan birkaç kaydının da olduğunu belirten Bakan Soylu, "Vahşi, aynı zamanda alçak ve menfur bir saldırı. Ölenlere rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun. Görüntüleri izledim. Katliam diyeceğim. Katliam görüntülerini izledim. İnsanlıktan çıkmış bir durum olarak nitelemek lazım. Bunun insanlıkla bir tarifi olamaz. Olayı gerçekleştiren tek kişi. Şahsı tespit ettik. 2010 yılında başlayan bir husumetin devamı" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Gözde Nur Bayar - 3.Sayfa

Konya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (28)

Çınar Saraç:

Vardır bir sebebi kimse durduk yere öldürmez

66
450
yanıtYanıtla
rap düelloları:

Mesela senin gibi gereksizleri...

yanıt275
yanıt27
VAHAP YILMAZ :

Hadise üzücü, ama gittiğin yere uyum sağlayacaksın, ben aşiretim der, bağdakini kovmaya kalkarsan olacağı bu...

78
310
yanıtYanıtla
Mert Babacan:

Sen adam değilsin. Erkek te değilsin müslüman değilsin. Hatta yahudi bile olamazsın.. artık ne olduğunu sen anla

yanıt183
yanıt43
Orhan Tuna:

Vahap yılmaz doğru bu tiplerin bazıları heryerde boyleler dağdan gelip bagdakini kovmaya çalışıyorlar belki adaminda canına tak etti vurdu bilemeyiz. Yinede öldürmek olmaz büyük gunah keşke olmasaydı

yanıt45
yanıt181
Mert Babacan:

Eğer ki yorumcular müslüman ise..veya eğer ki insan iseler bu tam bir katliamdır demelidir. Ancak bazı yorumcular faşist yaklaşımla yorum yazıyor. Allah bunu yapanları ve bu olayı savunanları kahretsin.

314
27
yanıtYanıtla
Sırrı Mert:

Seni Seni

yanıt17
yanıt152
ender türk :

konuşmakmı ? hepsi adama saldırmış

59
275
yanıtYanıtla
Filiz akin:

Silahla seni oldurmeye gelen biriyle konusacakmisin senin gibi insanlarda yok olmali bu dunyadan

yanıt12
yanıt1
Sedat Akbay:

Umarım aynı olayı sen yaşarsın karşına silahla geçip aileni tehtit ettiklerin de sen saldırmak yerine konuşmayı tercih edersin.!!!

yanıt83
yanıt17
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title