Haberler

Komutanlarına, 30 Yıl Sonra İçtima Verdiler

Ardahan'ın Göle ilçesinde bulunan 247. Piyade Alay Komutanlığı'nda 30 yıl önce vatani görevini yapan 50 arkadaş, İzmir'de buluştu.

Ardahan'ın Göle ilçesinde bulunan 247. Piyade Alay Komutanlığı'nda 30 yıl önce vatani görevini yapan 50 arkadaş, İzmir'de buluştu.

Asker ocağında yaklaşık iki yıl birlikte görev yapan 50 arkadaş beş yıl önce sosyal medya aracılığıyla birbiriyle bağlantı kurdu ve Bursa'da bir araya gelip hasret giderdi. Asker arkadaşları bu yıl da ailelerin isteğiyle İzmir Balçova'da toplandı.

İnciraltı'ndaki Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen asker arkadaşları, o zamanki bölük komutanları emekli Kıdemli Albay Hasan Ersin Berber'e 30 yıl sonra içtima verdi.

Beraber kahvaltı yapan asker arkadaşları, asker ocağındaki gibi yemek duası da yaptı.

Askerlik fotoğraflarına bakıp, eski günleri anan grup, o dönem alay komutanları olan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un gönderdiği mesajı dinlerken duygulandı.

"İçtima sırasında bende heyecanlandım"

Emekli kıdemli albay Hasan Ersin Berber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1988 ve 1990 yılları arasında üsteğmen olarak görev yaptığı Göle'deki askerleriyle buluştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Emekli olduktan sonra da ilişkilerinin devam ettiğini anlatan Berber, "Askerlerimle görev yaparken de hep beraberdim, şimdi de beraberim. Eski günleri konuştuk. Bazıları dede olmuş, saçları ağarmış, onları gördüğüm için çok mutlu oldum. Bana içtima verirlerken ben de eski günlere gittim, heyecanlandım." dedi.

Vatani görevini er olarak yapan Hasan Öztürk, üzerinden yıllar geçse de askerlik anıları ve oradaki arkadaşlıkların hiç unutulmadığını söyledi.

Asker arkadaşlarıyla bir araya geldiklerinde gözyaşlarına hakim olamadığını anlatan Öztürk, "İzmir'de 30 yıl sonra ilk defa asker arkadaşlarımızla bölük komutanımıza içtima verdik. Kendimi acemi hissetim. Ben askerde bölük yazıcısıydım. Yıllar sonra ilk defa eğitim çavuşu gibi içtima verdim. Geleneksel hale getirdiğimiz buluşmaları her yıl sürdürmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Ali İhsan Eray da "Bu yıl İzmir'deki buluşmamıza eşlerimiz ve çocuklarımız da katıldı, ailemiz her geçen gün büyüyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title