Haberler

Komşuların Kavgası Ailelerin Hayatını Kararttı

Şırnak'ın İdil ilçesinde, 5 yıl önce iki komşu arasında başlayan bir tartışmanın neden olduğu kavgada cezaevine giren Abdullah Kaya'nın yardıma muhtaç ailesi yetkililerden destek bekliyor.

Şırnak'ın İdil ilçesinde, 5 yıl önce iki komşu arasında başlayan bir tartışmanın neden olduğu kavgada cezaevine giren Abdullah Kaya'nın yardıma muhtaç ailesi yetkililerden destek bekliyor.

İdil'de 5 yıl önce belediyenin sokak genişletme çalışmaları nedeniyle aralarında anlaşmazlık çıkan 70 yaşındaki Abdullah Kaya ile 45 yaşındaki Abdullah Erkan adlı komşuların tartışmaları, kavgaya dönüştü. Kavgada başından yaralanan ve daha sonra hayatını kaybeden Abdullah Erkan, ölmeden önce kendisine bir şey olması halinde Abdullah ve oğlu Kazım Kaya'yı sorumlu tuttu. Baba ve oğul ölüme sebebiyet vermekten tutuklandı. Tutuklamaya tepki gösteren aile bireyleri ise vefat eden Abdullah Erkan'ın yaşanan olaydan 5 yıl sonra kalp krizinden öldüğünü ve kendileri ile hiçbir alakası olmamasına rağmen ailelerinin tutuklanmasına bir anlam veremediklerini söyledi. Erkan'ın ölümünden sonra Abdullah Kaya 1 yıl önce, oğlu Kazım Kaya ise 8 ay önce tutuklanarak cezaevine konuldu.

Yaklaşık bir yıl önce cezaevinde kalan Abdullah Kaya, rahatsızlığı ve cezaevindeki olumsuz şartlar nedeniyle iyice hastalanarak yatağa düştü. Cezaevinde bir süre yanındakilerin yardımıyla yaşamını sürdürmeye çalışan Abdullah Kaya, cezaevinde bakılamayacak duruma gelince İstanbul'da bir bakım merkezine gönderildi. Bakım merkezinde yeterince bakılmadığı ve ilaçlarının alınmadığını kaydeden Kaya'nın ailesi Abdullah Kaya'nın salıverilmesini ve ömrünün son günlerini evinde geçirmesini istedi. Ortada kalan, Abdullah Kaya'nın 5 çocuğu ile eşi 52 yaşındaki eşi Taybet Kaya ve Kazım Kaya'nın eşi Ayşe Kaya ile 11 çocuğu, komşuların ve akrabaların yardımlarıyla geçinmeye başladı. Eşi Taybet ve gelini Ayşe Kaya, devlet yetkililerinden yardım talebinde bulunarak, "Ben 20 yıl önce mayına bastığım için zaten sakatım. Gelinim, 5 çocuğum ve 11 torunum ile akraba ve komşularımızın yaptığı yardımlarla geçiniyoruz. Oğlum cezaevine girmemiş olsaydı çalışıp bize bakardı. Ama hem eşim, hem de oğlum cezaevinde olduğu için biz de çaresiz bir durumdayız. Yetkililerden ve hayırseverlerin yardımını bekliyoruz. Bu Ramazan ayında bir lokma ekmeğe muhtaç kaldık" dedi. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Kaya Kazım Kaya Ayşe Kaya Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title