Haberler

Kocaeli Ticaret Odası'nda 'ADR' ZİRVESİ

Güncelleme:

Ülkemizin 2010 yılında taraf olduğu, 'Tehlikeli Maddelerin Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığı'na ilişkin Avrupa Anlaşması (ADR) 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi.

Yeni yönetmelikte 5 ay geride kalırken, tank imalatçıları ve tehlikeli madde taşımacılığı yapan lojistik firmaların temsilcileri Kocaeli ticaret Odası'nda Türk Standartları Enstitüsü (TSE) yetkilileriyle bir araya gelerek tehlikeli madde taşımacılığına standart getiren ADR yönetmeliğini görüştü.

SEKTÖR İÇİN HAYATİ ÖNEM ARZ EDİYOR

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ'ın daha önceden planlanmış bir programı nedeniyle katılamadığı toplantıya Meclis Üyesi Yıldırım Yılmaz başkanlık ederken, Ankara'dan TSE Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Vedat Demir, TSE Ulaşım Lojistik Sistemler Merkez Başkanı Ömer Cem Ercil katıldı. Yapılan toplantıda, sektörlerin ADR Konvansiyonu'nun gereği olan değişiklere uyum sürecinde yaşadıkları sorunlar ve aksaklılar ile ilgili bilgi alışverişi yapılırken, TSE yetkililerinden bu konuda destek sözü alındı. Taraflar, sektör için hayati önem arz eden bu önemli konuda her iki tarafı bir araya getirip sorunların tartışılmasına fırsat verdiği için Kocaeli Ticaret Odası'na Yıldırım Yılmaz nezdinde teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yıldırım Yılmaz Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title