Haberler

Kocaeli'nde 'Etik' Davası

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Onur Hamzaoğlu'nun, Kocaeli'nde sanayileşmeye yönelik halk sağlığına etkileriyle ilgili yaptığı bilimsel araştırmanın sonuçlarını açıklamasının ardından...

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Onur Hamzaoğlu'nun, Kocaeli'nde sanayileşmeye yönelik halk sağlığına etkileriyle ilgili yaptığı bilimsel araştırmanın sonuçlarını açıklamasının ardından Rektörlük Etik Kurulu'nun 'etik özensizlik' ve KOÜ Rektörlüğü'nün 'uyarma' cezalarına karşı İdari Mahkemesi'ne açtığı davanın ilk duruşması bugün görüldü. Duruşma ertelendi.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Onur Hamzaoğlu, Dilovası İlçesi'nde 2004 yılında başlattığı araştırmanın ardından yaptığı bir açıklamada, hamile kadınların sütü ile bebeklerin kakasında ağır metallere rastlandığını açıklamıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu'nun bu açıklamaları sonrasında ise öğretim üyesine "Şarlatan" demişti. Daha sonra Prof.Dr. Hamzaoğlu'nun açtığı hakaret davasının ardından mahkeme heyeti Başkan Karaosmanoğlu'nu 3 bin 480 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar vermişti.

Prof.Dr. Onur Hamzaoğlu'na KOÜ Rektörlüğü Etik Kurulu'nun vermiş olduğu 'etik özensizlik' ve KOÜ Rektörlüğü'nün vermiş olduğu 'uyarma' cezasına karşı açtığı davanın duruşması Kocaeli İdare Mahkemesi'nde bugün görüldü. Duruşmaya 'Onurumuzu Savunuyoruz Hareketi' grubu ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri destek verdi. Duruşma salonunda söz alan Prof Dr. Onur Hamzaoğlu kendisinin yaptığı çalışmaların doğrudan doğruya labaratuvar sonuçları olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Ülkemizdeki üniversitelerin içinde bulunduğu acınası durum ile yüzleşeceğimiz bir davadır. Türkiye'de üniversiteler özerk değildir, bilim insanları özgür değildir. Oysa üniversite, özerklik kavramı dışında düşünerek kurgulanamaz. Akademik özgürlüğün yaratılamadığı bir ortamda, bilimsel üretim yapılamaz. Yaptığım bilimsel açıklamanın ardından üniversitede mobbing ve taciz ile karşılaştım. Üniversite yönetimi bu çalışmayı inceleme nezaketi bile göstermemiştir. Rektör doğrudan doğruya kendi kararını belirtmiştir. Ne olursa olsun üniversitelerin evrensel olmasını ve yerel ilişkilerden kendilerini arındırmalarını istiyorum. Üniversitede verilen fahri doktoroların gözden geçirilmesini gerekir."

Duruşma ertelendi. - Kocaeli / İzmit

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Kocaeli Üniversitesi Onur Hamzaoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title