Haberler

KMÜ'de "Zaferler Ayı Ağustos" paneli düzenlendi

Güncelleme:

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde (KMÜ Malazgirt Meydan Muharebesi'nin 950. yılı ve Büyük Taarruz'un 99. yılı dolayısıyla Zafer Yürüyüşü ve "Zaferler Ayı Ağustos" konulu panel programı düzenlendi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde (KMÜ Malazgirt Meydan Muharebesi'nin 950. yılı ve Büyük Taarruz'un 99. yılı dolayısıyla Zafer Yürüyüşü ve "Zaferler Ayı Ağustos" konulu panel programı düzenlendi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Muşmal, Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde, Büyük Selçuklu Devleti Sultanı Alparslan'ın 26 Ağustos 1071'de başlayan Malazgirt Savaşı'nda Bizans ordusunu yenerek Anadolu'nun kapılarını Türklere açtığını belirtti.

Bu büyük zafer ile Anadolu'nun millet için artık değişmez ve vazgeçilmez yurdu olduğunu ifade eden Muşmal, şunları kaydetti:

"Büyük ecdadımızın bize bıraktığı bu gurur, gelecek için bize ışık tutacak ve inandıktan sonra her şeyin üstesinden gelebileceğimizin en açık örneği olacaktır. Büyük komutan Alparslan'ın 'Size öyle bir vatan aldım ki ebediyen sizi olacaktır.' tembihindeki inanç bundan dokuz asır sonra bu milletin 20. yüzyıldaki ölüm kalım mücadelesinde kendini göstermiştir."

Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Mevlüt Günler, 'Türk-İslam ve Batı Bağlamında Malazgirt Zaferi' sunumunu yaptı.

Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erol Yüksel de "Büyük Taarruz: Başkomutanlıkta Birleşen Türk Milleti ve Kahramanlık Destanı" konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Muşmal Malazgirt Rektör Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title