Haberler

Klasik Otomobiller Zafer Bayramı İçin Yola Çıktı

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla klasik otomobiller Maltepe Sahil yolunda 'Zafer konvoyu' oluşturdu. Mustafa Kemal Atatürk'e benzerliğiyle bilinen Göksel Kaya'nın bindiği 1931 model klasik araç arıza yapınca konvoyun geçişi gecikti.

Türk bayraklarıyla süslenmiş 100 civarında klasik otomobil, zafer konvoyunda bir araya gelerek 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıldönümünü kutladı. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği'nin organize ettiği konvoyda bir döneme damga vurmuş yarım asırlık 100 civarında otomobil yer aldı. Konvoyda Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Mustafa Kemal Atatürk'e benzerliğiyle bilinen Göksel Kaya da yer aldı. 1931 model bir klasik araca binen Göksel Kaya konvoyun geçişi sırasında halkı temsili selamladı ve fotoğraf çektirdi. Konvoy ilerlediği sırada Kaya'nın bindiği araç arızalandı. Kaya'nın yardımına vatandaşlar ve konvoyda bulunan bir tamirci yetişti. Aracın arızalanması konvoyun ilerlemesine bir süre engel oldu. Aracın tamir edilmesinin ardından konvoy ilerlemeye devam etti. Onlarca araç Maltepe Sahil yolundan başlayıp 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü geçerek Beşiktaş'ta bulunan Dolmabahçe'ye geçti.

Konvoy geçişinden önce açıklama yapan Klasik Otomobil Derneği Başkanı Serkan Okay, "Bugün büyük taarruzun 95'inci yıldönümü her yıl olduğu gibi tüm ulusal bayramlarımızı kutlamak adına bugün İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği olarak Maltepe Sahil yolunda toplandık. Buradan ilk etapta Bağdat Caddesi'ni geçecek. Sonrasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde Dolmabahçe'ye ulaşacağız" dedi.

Sözlerine herkesin bayramını kutlayarak başlayan Göksel Kaya, "Tüm ulusumuzun kurtuluş bayramını yürekten kutluyorum. Tüm Müslüman aleminin Kurban Bayramı'nı da yürekten kutluyorum. İzmir'den geldim. Klasik Otomobilciler Derneği'nin katkısıyla buradayım. Bu benim için büyük bir onur. Son derece keyifli. Klasik araçlarla bugün bu bayramı kutlayacağız" şeklinde konuştu.

(Metin Başar/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zafer Haftası Beşiktaş İstanbul Maltepe Politika Güncel Haberler

title