Haberler

Kızıltepe'de Ygs Sınavlarının Yapılmamasına Tepki

Kızıltepe'de YGS sınavlarının yapılmamasına tepki- Kızıltepe Eğitim Bir-Sen temsilcileri, ilçede 7 yıl önce toplu kopya yapıldığı gerekçesiyle sınavların artık yapılmadığını öne sürerek tepki gösterdi.

Kızıltepe'de YGS sınavlarının yapılmamasına tepki- Kızıltepe Eğitim Bir-Sen temsilcileri, ilçede 7 yıl önce toplu kopya yapıldığı gerekçesiyle sınavların artık yapılmadığını öne sürerek tepki gösterdi. Kızıltepe Eğitim Bir-Sen temsilcileri, ilçede 7 yıl önce toplu kopya yapıldığı gerekçesiyle sınavların artık yapılmadığını öne sürerek tepki gösterdi.Özgürlük meydanında bir araya gelen sendika üyeleri adına açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Kızıltepe Temsilcisi Tarık Yılmaz, 15 martta 82 sınav merkezinde 2 milyon 126 bin 68 öğrencinin YGS sınavına gireceğini kaydetti.Kızıltepe'de ise 7 yıl önce toplu kopya çekildiği gerekçesi ile ÖSYM tarafından 2008'de sınav merkezinin iptal edildiğini, bunun da buradaki öğrencileri mağdur ettiğini belirten Yılmaz, özellikle kız çocuklarının aileleri tarafından uzak yerlerdeki sınav merkezlerine gönderilmek istenmediğini ileri sürdü.İlçede yaklaşık 70 bin öğrencinin eğitim gördüğünü kaydeden Yılmaz, şunları söyledi: "2008'de yapılan ÖSS'de kopya çekildiği gerekçesi ile Kızıltepe'deki sınav merkezleri de iptal edilmiştir. Bununla da yetinilmemiş LYS, MTSK ve KPSS gibi sınavların da Kızıltepe'de yapılması uygulamasına son verilerek tüm Kızıltepe halkı cezalandırılmıştır. 2008'den bu yana 7 yıl geçti. Bu gün 2015 Türkiye'sinde yaşıyoruz. O günden bu güne pek çok kopya olayı yaşanmış, büyük skandallar zinciri yaşanmıştır. Fakat önlem almak için sınav merkezlerinin iptali uygulaması bir tek Kızıltepe'ye reva görülmüştür. Eğitim-Bir-Sen Kızıltepe temsilciliği olarak öğretmen, öğrenci ve velilerimizi mağdur eden bu uygulamaların son bulması için başta ÖSYM olmak üzere tüm sorumluları göreve davet ediyoruz. YGS, LYS, MTSK ve KPSS gibi sınavların Kızıltepe ilçemizde yapılmasını istiyoruz."Açıklamanın ardından gurup dağıldı. .....

Kaynak: AA / Güncel

Eğitim Bir Sen Tarık Yılmaz Kızıltepe KPSS Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

Necmettin Candan:

Beyler seçim geldiği yaklaşti bu açıklamayi yapıyorsunuz bu sınav sorunu meclise taşıdık ve bunun takipçısıyız bunu gündeme getiren öncelikle Kızıltepe Çevgön Derneğine teşekür ediyoruzz bu 6 yıldır bu deernek bunun taipçısıdır ve tüm kızıltepe halkı STK Eğitimsen Odalarımız HDP belediyemiz tüm kızıltepe duyarlı halkı bunun takpçısıdır şimdi bazıları bunu seçim malzeemesi yapıp açıklama yapmaları etik değil bu 5. 6 yıldır nerdydınız arkadaşlar biz bu konuyu meclse taşıdık ve göndemdedir tüm kızıltepe halkı bunu iyi biliyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title