Haberler

Kız öğrencisinin eteğini kaldırıp tokat atan Celal Şengör'den ilk açıklama: Cinsel taciz olduğunu düşünmüyorum

Güncelleme:

Katıldığı bir programda kız öğrencinin eteğini kaldırıp tokat attığını açıklayan Prof. Dr. Celal Şengör, büyük tepki çekti. İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü Şengör hakkında soruşturma başlatırken, Hakan Ural bu sabahki yayınında profesörün konuyla ilgili ilk açıklamasını izleyicilerle paylaştı. Ural, Şengör'ün "Ben asla bunun bir cinsel taciz olduğunu düşünmüyorum. Asla bunda bir anormallik görmüyorum. Bana gösterilen tepkilerin birçoğunu da abartılı buluyorum" dediğini aktardı.

Prof. Dr. Celal Şengör'ün bir öğrencisine kızdığı için eteğini kaldırıp tokat attığını canlı yayında anlatması, büyük tepki çekmişti. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörlüğü, Prof. Dr. Şengör hakkında idari soruşturma başlatıldığını açıkladı.

"CİNSEL TACİZ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Prof. Dr. Celal Şengör yankı uyandıran olayla ilgili ilk açıklamayı "Neler Oluyor Hayatta" programına yaptı. Şengör'ün ifadelerine yer veren Hakan Ural, "Celal Hoca 'Ben asla bunun bir cinsel taciz olduğunu düşünmüyorum. Asla bunda bir anormallik görmüyorum. Bana gösterilen tepkilerin birçoğunu da abartılı buluyorum.' diyor" şeklinde konuştu.

"ÜNİVERSİTEMİZDE TACİZİN MEŞRULAŞTIRILMASINA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK"

Diğer yandan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Şengör, bir grup öğrenci tarafından protesto edildi. İTÜ Kadın Dayanışması üyesi bir grup, maden fakültesi önünde basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında, "İTÜ rektörlüğü Celal Şengül'ün tacizini anlattığı videoyu paylaşmamız üzerine bir açıklama gerçekleştirdi. Okuldaki soruşturma ve karar alma süreçlerinin öğrencilere kapalı göstermelik komisyonlar tarafından değil, içerisinde öğrencilerin ve okul bileşenlerinin de olduğu şeffaf, takip edilebilir ve denetlenebilir taciz önleme birimleri tarafından sağlanmasını istiyoruz. Bizim üniversitemizde tacizin ve şiddetin meşrulaştırılmasına tahammülümüz yok" denildi.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Magazin

Celal Şengör Hakan Ural Kanal D Magazin Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500

Yorumlar (5)

pentakill lol:

evrimci bir adamdan fazlası beklenemez. ahlak örf adet gelenek nedir bilmez. öğrencisini becerse çağdaşlık diyecek insanlardan hayır gelmez.

93
46
yanıtYanıtla
Shef :

Bu zihniyeti anlamak mümkün değil.... Yanlış yaptım demek ne kadar zorrr.... kendine öyle bir aynadan bakıyor ki; "yanlış yaptım" diyemiyor... Ortada bir bayana büyük bir hakaret var, kadın savunucu dernekler sus pusss, karşıdaki prof. yaaaa.... İki yüzlüler siziiii.....

78
17
yanıtYanıtla
Rahim Çalış :

Profesör yaparsa bişey olmaz yoldan geçen fabrika işçisi bunu yapsa anında linç edilir müebbet hapis alırdı heryerde gösteriler yapılır kadınlar dokunulmazdır pankartlarıyla yaygara atılırdı

64
9
yanıtYanıtla
Uğur Sezgin:

Hakan efendi sen kendi yaşadıklarını anlat bakalım mafiyalarda falan boşver Celal hocayı

21
49
yanıtYanıtla
`Sentinus?? :

Özgürlük.

0
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title