Haberler

Kışladağı Altın Madeni Çalışanları Üretime Geçmek İçin Eylemde

Danıştay 6. Daire Başkanlığı Tarafından 17 Ağustos 2007'de Üretim Faaliyetlerinin Yürütmesi Durdurulan Kışladağı Altın Madeni'nin Yeniden Üretime Başlamasını İsteyen 600 Çalışanı Eyleme Gidiyor.

Danıştay 6. Daire Başkanlığı tarafından 17 Ağustos 2007'de üretim faaliyetlerinin yürütmesi durdurulan Kışladağı Altın Madeni'nin yeniden üretime başlamasını isteyen 600 çalışanı eyleme gidiyor.

Danıştay 6. Daire Başkanlığı'nın 9 Temmuz 2007 tarihli kararı doğrultusunda Uşak Valiliğince oluşturulan komisyon tarafından 17 Ağustos 2007'de üretim faaliyetlerinin yürütmesi durdurulan Kışladağı Altın Madeni'nin yeniden çalışmaya başlamasını isteyen 600 çalışan, taleplerini düzenledikleri eylemle dile getirdi.

Çevresel tedbirlerin alınması, gerekli izleme ve denetimlerin ve bakımların yapılabilmesi gibi bazı çalışmaların devam etmesi gerekçesiyle faaliyetleri durdurulan Kışladağı Altın Madeni'ni işleten Tüprag Metal Madencilik, 1997 yılı başlarında Uşak İli, Ulubey-Eşme İlçeleri civarında prospeksiyon çalışmalarına başlamıştı. Tüprag Metal Madencilik, Ulubey ilçesine bağlı Gümüşkol Köyü yakınlarında aldığı ruhsatlarda yaptığı aramalarda sahada altın ve gümüş bulmuş ve 1998-2002 yılları arasında sondaj

programını tamamlayarak dünyanın sayılı altın yataklarından birini tespit etmişti. Bu dönemde detay jeolojik ve yapısal haritalama, dere kumu-kaya-toprak örneklemesi ve sondaj programı tamamlanarak yaklaşık 250 sondaj kuyusu açılmış ve toplam 40 bin metrelik bir alan aşılmıştı.

Tüprag Metal Madencilik Genel Müdürü Mehmet Yılmaz, üretimdeki 5 aylık kayıplarına rağmen çalışanlarını mağdur etmediklerini dile getirerek, "Kışladağ Altın Madeni'nde 600 çalışanımızın her ay bir milyon dolar tutarındaki maaşlarıyla birlikte diğer sosyal haklarını aksatmadan ödüyoruz. Ancak sözkonusu gelişmelerin belirsizliği özellikle çalışanlarımızın endişeli bekleyişlerine neden oluyor" dedi.

(CY-CY-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title