Haberler

Kışın Nüfusu 6 Binlerde Olan Çamlıhemşin Yazları Günde 30 Bin Turisti Ağırlıyor

Güncelleme:

Rize'nin en önemli turizm merkezlerini bünyesinde barındıran Çamlıhemşin ilçesi kış aylarında nüfusu 6 binlerde olmasına karşın yaz aylarında günde ortalama 25-30 bin turist ağırlıyor.

Kış aylarında nüfusu 6 binlerde olan Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi, yaz aylarında turist akımı nedeniyle nüfusu tavan yaparak 25-30 binlere ulaşıyor. Orta doğu ve Arabistan'dan gelen turistler sayesinde ilçe büyük bir hareketlik yaşanırken, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, ilçenin potansiyelinin devamlı artacağını belirtti.

"BURADAN SIRA DAĞLARIN TÜMÜNE ULAŞMAK MÜMKÜN"

Konuyla ilgili açıklama yapan Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, Ayder'in önemli bir turizm merkezi olduğunu belirterek "Ayder'e olan ilgi gittikçe artıyor. Biz bunun farkındayız. Bölge özellikle fırtına vadisinden başlayan ve Zil Kalesi'ne Ayder Yaylası'na buradan da Kaçkarlar'a uzanan bir önemli mekan. Buradan yöredeki sıra dağların tümüne ulaşmak mümkün. O yüzden bu potansiyel yüzdelik olarak sürekli artıyor ve artmaya devam edecek" dedi.

SON YILLARDA YOĞUN ZİYARETÇİ AKIMI VAR

Yöreye son yıllarda çok sayıda Arap turistin ziyaret ettiğini kaydeden Haşimoğlu "Son yıllarda Ortadoğu'dan, Arabistan'dan bölgemize önemli bir ölçüde turist akını var ve bölgemizi ziyaret ediyorlar. Ortadoğu'dan gelen turistlerin önemli bir bölümü Rize'de havaalanının olmaması nedeni ile Trabzon üzerinden bölgeye geliyor. Sıcak iklimlerden gelen insanlar yaylaların havasını soluyor ve bu coğrafyada mutlu olduklarını gözlerimizle görüyoruz" diye konuştu.

"TURİZM DÖNEMİNDE GÜNLÜK 30 BİN KİŞİYİ AĞIRLIYORUZ"

Tüm bu güzelliklerin yanında bazı sıkıntılarla da boğuşmak zorunda kaldıklarını kaydeden Haşimoğlu, nüfus orantılı destek nedeni ile özellikle turizm yapılan ilçelerin mağduriyet yaşadığını söyledi. Haşimoğlu "İlçemizde yaşayan bir çok hemşehrimiz kış aylarında büyük şehirlerde veya il merkezinde yaşadığı için ikametleri ilçemiz dışında. Bu nedenle tabela nüfusumuz reel nüfusumuzu yansıtmıyor. Çamlıhemşin Belediyesi olarak ilçemizin sahip olduğu gerçek nüfusun tabelaya yansıması için çalışmalar yürütüyoruz. İşin çok daha önemlisi ülkemizin önde gelen ve ilimizin turizmde lokomotifi olan Ayder Yaylası ilçemiz sınırları içerisinde. Aynı zamanda ilçemiz sınırları içerisinde turizm yapılan bir çok bölgede mevcut. Turizm döneminde ilçemizde günlük yaklaşık olarak 25-30 bin kişiyi ağırlıyoruz. Bu yoğunlukta bir nüfusa hizmet vermek belediyemize önemli bir külfet yüklüyor" ifadelerini kullandı.

"BU DENGESİZLİĞİN DÜZELTİLMESİ GEREKİYOR"

Haşimoğlu, kendileri gibi birçok turistik belediyenin benzer sorunla karşı karşıya olduğunu belirterek, "Bu dengesizliğin düzeltilmesi için bizimde diğer belediyelerinde talepleri var. Konuyla ilgili bir çalışma yapıldığını da biliyoruz. Beklentimiz bizim durumumuzdaki belediyelerin farklı kaynaklar ile desteklenmesi. Bu destek ülkemiz turizmi açısından da önem arz etmektedir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osman Haşimoğlu Çamlıhemşin Turizm Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title