Haberler

Kışın Kardeşlerimiz Üşümesin" Kampanyası

Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği Başkanı Sadık Danışman, 81 ilde başlattıkları "Kışın Kardeşlerimiz Üşümesin" yardım seferberliği hakkında Van'da açıklamada bulundu.

Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği Başkanı Sadık Danışman, 81 ilde başlattıkları "Kışın Kardeşlerimiz Üşümesin" yardım seferberliği hakkında Van'da açıklamada bulundu.

Derneğin Van şubesini ziyaret eden Danışman, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 81 ilde yaptıkları kampanyanın detayları, hazırlıkları ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kışın soğuk yüzünü göstermeye başladığını anımsatan Danışman, birçok insanın evsiz, barksız halde olduğuna dikkati çekerek, herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Ülkedeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra komşu ülkelerdende Türkiye'ye sığınan binlerce Suriyeli, Iraklı, Afganistanlı, Somalili, Mısırlı ve Yemenli bulunduğunu ifade eden Danışman, şöyle konuştu:

"Ülkelerindeki savaş, zulüm, ve açlıktan ötürü ülkemize sığınan bu kardeşlerimizi 80 milyon insanımız tüm zorluklara rağmen misafir ediyor, güçleri ve imkanları ölçüsünde sofralarını, battaniyelerini, yakacaklarını paylaşıyor. Yardımeli Derneği kış mevsiminin soğuk ve olumsuz hava koşulları karşısında çaresiz kalan tüm ihtiyaç sahipleri ve mülteciler için 'Kışın Kardeşlerimiz Üşümesin' çağrısında bulundu. 81 ilimizde temsilciliklerimiz ve gönüllü ekiplerimizle, koordine edilecek kampanya sayesinde çaresiz insanlara soğuk hava şartlarında çare, umut, mutluluk ve yüzlerinde tebessüm olabilmeyi amaçlıyoruz."

Van Yardımeli Temsilciliği ve Van Adım-Der ile ilk etapta ihtiyaç sahibi ailelere battaniye, kömür ve soba dağıtmaya başlayacaklarını söyleyen Danışman, yerinde tespitlerle, imkanları doğrultusunda ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

Kampanyaya 81 ilde online bağış, banka havalesi, temsilcilikler aracılığıyla veya makbuz karşılığında nakdi bağışlar yapılabileceğinin altını çizen Danışman, derneğin gıda bankacılığı kapsamında her türlü ayni bağışı da kabul ettiğini ve hayırseverlerin istediklerinde yapılan yardımların dağıtımını da katılabildiklerini aktardı.

Ayrıca her yıl bir önceki yılın istatistik verilerine göre çalışma yaptıklarını bildiren Danışman, "Bu yıl bağışçılardan katkısını eklemeden, yalnızca dernek bütçesinden 30 bin battaniye ve 50 bin torbanın üzerinde de kömür dağıtmayı amaçlıyoruz. Geçen yıl 15 bin battaniye dağıtmıştık. Yardım faaliyetlerimizi bağışçılarımızın da desteği ile her geçen gün daha da arttırmayı hedefliyoruz." dedi.

Basın açıklamasına, Adım-Der Başkanı Garip Kızılkaya ve dernek üyeleri de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Sadık Danışman Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title