Haberler

Kışanak, Kalp Sağlığı İçin Yemek Yaptı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, kalp sağlığında beslenmenin önemi konusunda farkındalığı artırmak için ziyaret ettikleri evde sebze yemeği yaptı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, kalp sağlığında beslenmenin önemi konusunda farkındalığı artırmak için ziyaret ettikleri evde sebze yemeği yaptı.

DÜ'den yapılan açıklamaya göre, Kışanak ve Alan, Dünya Kalp Sağlığı Haftası dolayısıyla hazırlanan "Amacımız Kalp Hastalığında Farkındalık Yaratmak" projesi kapsamında Kayapınar ilçesinde kalp hastası Ayhan Kutlu'yu evinde ziyaret etti.

Aileye kalp sağlığı konusunda bilgi veren Prof. Dr. Alan, kalp hastalıklarının bölgede görülme oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirterek, amaçlarının kalp hastalıklarını azaltmak olduğunu anlattı.

Hastalığın en büyük sebeplerinin hareketsizlik, sebze, meyve ve balık tüketimin azlığı, sigara, kırmızı et ve sakatat tüketiminin fazla olması olduğunu ifade eden Alan, vatandaşlara sebze ve meyve ağırlıklı beslenmelerini, zeytin yağlı yemekleri tüketmelerini önerdi.

Kışanak da Kutlu ailesine sebze ve meyve ağırlıklı beslenmelerini, hareketli bir yaşamı tercih etmelerini tavsiye etti.

Gençlerin de kalp rahatsızlıklarıyla karşılaştığına işaret eden Kışanak, "Yaşam tarzımızı değiştirmemiz lazım. Kentlerde daha hareketsiz bir yaşam tarzı oluştu. Yürüyüş yapmaktan kaçınmamalıyız" dedi.

Kışanak ve Alan, daha sonra kalp sağlığında beslenmenin önemi konusunda farkındalığı artırmak için mutfakta kenger çorbası, ıspanak ve yoğurtlu kereviz yemeği hazırladı.

Ev sahibi Kutlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sağlıklı beslenmeye özen göstereceklerini aktardı.

Ziyarette, Kışanak ve Alan'a Tabipler Odası Şube Başkanı Cengiz Günay ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Diyarbakır Şubesi Başkanı Ramazan Kaval da eşlik etti.

Kaynak: AA / Yerel

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Kayapınar Sait Alan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title