Haberler

"Kırsalda Tiyatro" Projesinin İl İçi Turnesi Tamamlandı

Güncelleme:

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile "Genç Tiyatrocular" grubunun iş birliğiyle yürütülen, "Kırsalda Tiyatro" projesi kapsamında süren turne tamamlandı.

Proje sürecinde, Tiyatro alanına ilgili ve bu alanda yetenekli olmasına rağmen bugüne kadar yeteneğini icra etme fırsatı bulamayan gençlere tiyatro eğitimi imkanı sunularak onlara yeni sahne tecrübeleri kazandırıldı.

Proje faaliyetleri kapsamında Hatay ili genelinde daha çok köy ve merkezden uzak mahallelerdeki öğrencilere yönelik düzenlenen Tiyatro Turnesi ile ilgili Proje Koordinatörü Türkçe Öğretmeni Ahmet ŞANAL; Daha önce tiyatro izlemeyen 1.000'e yakın öğrenciyi tiyatro ile buluşturmanın heyecanı içinde olduklarını belirtti ve proje ile ilgili değerlendirmelerde bulundu:

"Özellikle "Cephelerde Yeniden Doğduk" adlı tiyatro oyunu ile de gençlere, çocuklara ecdadı anlatmanın apayrı bir önemi olduğunu düşünüyoruz. Şartlar elverdiği müddetçe özellikle köy ve merkezden uzak mahallelerimize yönelik bu tarz sosyal faaliyetlere imkân verecek projeler üretmeyi arzu ediyoruz.

Proje ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek de: "Bu tarz, öğrencilerimize fayda sağlayacak eğitsel ve kültürel faaliyetleri, merkezden uzak köylerimizdeki öğrenciler için tiyatroyu lüks olmaktan çıkaran ücretsiz turneleri her zaman destekleyeceğiz." dedi.

Proje kapsamında şuana dek ücretsiz oyun sahnelenen Mahalle/Köy/Beldeler:

Belen Sarımazı Mahallesi-Sebati Gönenç İlkokulu

Bozlu Köyü-İspir Baram İlköğretim Okulu

Bozlu Köyü-Kırsalda Doğaçlama

Merkez Havuzlar Mahallesi-Gazipaşa Ortaokulu*

Hassa Aktepe-Aktepe İlköğretim Okulu

Merkez Esentepe Mahallesi-Mehmet Akar İlkokulu

İskenderun Esentepe Mahallesi- Deniz Nakliyeciler Derneği İlköğretim Okulu*

Arsuz- Nardüzü Köyü-Nardüzü İlköğretim Okulu

Kırıkhan-Yatılı Bölge Ortaokulu

Kumlu-Kumlu Ortaokulu-İsmet Mursaloğlu Lisesi

Reyhanlı Tayfur Sökmen Köyü-Tayfur Sökmen İlköğretim Okulu*

Samandağ Koyunoğlu Beldesi-Koyunoğlu Ortaokulu

Yayladağı- Yayladağı Yatılı Bölge Bölge Ortaokulu

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Tayfur Sökmen Nardüzü Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title