Haberler

Kırsal Turizme 200 Bin Avro Hibe

TKDK tarafından İPARD kapsamında, kırsal turizm ile ilgili yatırımlara 200 bin avro hibe desteği verildi.

TKDK tarafından İPARD kapsamında, kırsal turizm ile ilgili yatırımlara 200 bin avro hibe desteği verildi.

Ankara AB Yatırım Danışmanı Abuzer Akbıyık, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun 11. çağırı kapsamında kırsal turizme 200 bin avro destek verdiğini ifade ederek şunları söyledi.

"Kırsal turizm tedbirin amacı; küçük girişimciler veya çiftçiler tarafından kurulacak pansiyon, yatak, kahvaltı, konaklama ve restoran hizmetlerinin gelişimi, çiftlik turizm tesislerini kurulması geliştirilmesini ve turistik rekrasyonel faaliyetler (sportif aktiviteler, doğa gezisi, tarihi geziler gibi) için kurulan tesislerin gelişimini desteklemektir."

Peygamberler Şehri Şanlıurfa'nın 12 bin yıllık dünyanın en eski şehri olduğunu ifade eden Akbıyık "Şanlıurfa kültür, tarih ve inanç turizmi yönünden çok öneli bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyeli değerlendirmek isteyen yatırımcılar için 'Kırsal Turizm Desteği' çok önemlidir" dedi.

Akbıyık, İPARD desteği kapsamında Şanlıurfa'da neler yapılabileceği konusunda ise şunlar ifade etti:

"Kırsal turizm hibe desteği ile Göbeklitepe, Eyyüpnebi, Halfeti gibi turizm potansiyeli olan yerlerde, Harran, Şuyap Şehri, Soğmatar Örenyeri, Hanelbarur Kervansarayı, Bazda Mağaraları tarihi ve Tektek Dağları gibi doğa gezisi güzergahında, orman, göl, akarsu veya Fırat Nehri kenarında, Karaköprü orman ve Karaali Termal alanı çevresinde, Kanal boyunda, Şanlıurfa'dan Gaziantep, Viranşehir, Diyarbakır, Akçakale, Bozova yolu güzergahlarında yatak, kahvaltı, konaklama ve restoran yapılabilir." - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abuzer Akbıyık Şanlıurfa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title