Haberler

Kirliliğiyle Tehlike Saçan 10 Pis Şey

Güncelleme:

Teneke kutu içeceklerin ağız kısımları, fastfood ve çiğ köftecilerde verilen garnitürler, ortak kullanım alanlarındaki su sebilleri... İşte 2015'in en pis listesi...

Sağlık, hijyen ve temizlik konularında çalışmalar yürüten Hijyen Konseyi, 2015'te kirliliğiyle tehlike oluşturan 10 pis eşyayı açıklarken, bunlar arasında günlük en fazla kullanılan eşyaların bulunması dikkati çekti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, hijyen, temizlik ve buna bağlı sağlık konularında çalışmalar gerçekleştirmek üzere kurulan, belli bir yere ve makama bağla olmayan Hijyen Konseyi, gıda mühendisleri, veteriner hekimler, hukukçular, akademisyenler, sağlıkçılar ile gıda ve tüketici dernekleri üyelerinden oluşuyor.

Tüketicileri ve kamuoyunu uyararak daha temiz bir toplum ve yaşamı hedefleyen Konsey, 2014 yılında başlattığı çalışmayı 2015'te de sürdürdü.

2015 YILININ EN PİS 10 EŞYASI

Sağlık açısından tehlike arz eden eşyalar üzerine ilgili üyelerinin yaptığı çalışma ve "hijyen avcıları"nın yaptığı tespitlerin ardından, Konsey 2015 yılının "en pis 10" eşyasını da açıkladı.

Hastalık yapıcı bulaşıcı mikroorganizmaların görüldüğü bu eşyalara dikkat edilmesini isteyen Hijyen Konseyi'nin "en pis top 10"u şöyle:

- Teneke kutu içeceklerin ağız kısımları

- Ortak kullanım alanlarındaki tuvaletlerin sifon, musluk ve kapı kolları

- Fastfood ve çiğ köftecilerde verilen garnitürler

- Kağıt paralar

- Ortak kullanım alanlarındaki merdivenlerin tırabzanları

- Restoran ve kafelerdeki menü kitapçıkları

- Ortak kullanım alanlarındaki su sebilleri

- Toplu kullanılan nargilelerin marpuç kısımları

- Düzenli denetimi yapılmayan buz makineleri

- Güzellik salonları ve kuaförlerdeki havlu ve aletler

TİTİZ ESNAFLARI MUAF TUTTULAR

Konsey'den yapılan açıklamada, "Liste, hijyen kurallarına yeterince dikkat edilmeyen durumlarda geçerlidir ve listedeki eşyalar hakkında, hijyen avcılarımız genel olarak hijyen kurallarına yeterince dikkat edilmediğini gözlemlemiştir. Titiz ve hijyenik tacir ve esnafların kullandığı araç gereç ve gıdalar bu listeden muaftır." denildi.

Kaynak: AA / Yaşam

Sağlık Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki!
500

Yorumlar (23)

milazgirtMobil-ANDROID:

allahım ak partiyi başımızdan eksiketme insallah

58
103
yanıtYanıtla
amed21Mobil-ANDROID:

Ak Parti kadar başiniza taş düşsün.İnadina AK parti ulan

61
67
yanıtYanıtla
lbenMobil-ANDROID:

anneler kizlariniza biraz yemek birazda ev temizligi ogretin yanlis anlasilmasin oglu olanlarda ogretsin kisaca simdiki gencler genel yemek pisirme ev temizleme kurallarini bilmiyorlar veya bilmek istemiyorlar carsilarda ne satiliyorsa herkes kapis kapis onlari yiyor eskiden sadece ozel gunlerde disarda yenirdi ondada iyi bir yer secilirdi simdi sanki evde yemek evi kendin temizlemek ayip sayiliyor.

61
3
yanıtYanıtla
dilan2727:

Valla ben annemden ögrenmeye başladım bile yemek yapmayi ev isini felan :)

yanıt43
yanıt4
varto Mobil-ANDROID:

ne kadar pis olsa bile akp kadar olabirmi

25
33
yanıtYanıtla
varto Mobil-ANDROID:

mardin nikli sen arapsin. farkin tabiki var. sen hem mikrop hemde asssaggillikkksin

17
35
yanıtYanıtla
maradona 0624:

Soludugumuz hava temiz mi.....

46
2
yanıtYanıtla
:

O da şüpheli olabilir

yanıt28
yanıt1
yosunMobil-ANDROID:

dagiliyorsunuz artik yakinda biteceksiniz ermeni usaklari bir fare gibi yasiyorsunuz lagim cukurlarinda

31
9
yanıtYanıtla
Mardin Mobil-ANDROID:

Varto Varto vartolu senin gibi bir mal hiç görmemiştim

17
10
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title