Haberler

Kırımlı Korkunç Yıllar Filminin Galası Eskişehir'de Yapıldı

Güncelleme:

Başrollerini Selma Ergeç ve Murat Yıldırım'ın paylaştığı 'Kırımlı-Korkunç Yıllar' filminin galası Espark Alışveriş Merkezinde yapıldı.

Yazar Cengiz Dağcı'nın Korkunç Yıllar isimli romanından uyarlanan yönetmenliğini Burak Cem Arlıer'in üstlendiği filmin galasına Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Ak Parti Milletvekili Salih Koca, yönetmen Burak Cem Arlıer, filmin başrol oyuncularından Murat Yıldırım ile çok sayıda davetli katıldı. 

GERÇEK BİR HAYAT HİKAYESİ

Vali Güngör Azim Tuna, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen 'Kırımlı-Korkunç Yıllar' filminde vatan sevgisine ve özgürlük hasretine tutunan yürekli bir vatanseverin hayat hikayesinin anlatıldığını belirterek, "Cengiz Dağcı'nın usta kaleminden çıkan 'Korkunç yılar' romanı bir rivayet, bir söylenti, bir efsane değildir. Fantastik ya da mitolojik bir kurgu hiç değildir Aksine savaşın en hakikatinin ta kendisidir. ve bu acı hakikat karşısında umuttan vazgeçmeden, esaretin, yokluğun, ezilmişliğin karşısında dik durabilmek için vatan sevgisine ve özgürlük hasretine tutunan yürekli bir vatanseverin, filme adını veren 'Kırımlı'nın gerçek hayat hikayesidir. Bu roman modern dünyanın gözü önünde cereyan eden ve vicdanlı yürekleri dağlayan acıların adeta sembolüdür" dedi. 

YAPIMI AYLAR SÜREN ÖZEL PLATOLAR İNŞA EDİLDİ

Konuşmaların ardından Vali Güngör Azim Tuna, filmin yönetmenine, yapımcısına ve oyuncularına birer plaket verdi. Usta tarihçi ve yazar Avni Özgürel'in projelendirdiği, senaryosunu Atilla ve Nil Ünsal'ın kaleme aldığı 'Kırımlı-Zor Yıllar' adlı filmin çekimlerine 24 Ocak'ta Afyonkarahisar'da başlandı, Bolu Aladağlar'da devam edildi. Bolu Aladağlar'da yapımı aylar süren özel platolar inşa ettirildi. 

Filmin yönetmeni Burak Arlıel, 2. Dünya Savaşı sırasında çok sayıda Yahudi'nin hayatını kurtaran Türk diplomatların hikayesini anlattığı 'Türk Pasaportu' isimli belgesel filmi başta olmak üzere uluslararası ödüllü yapımların yönetmenliğini gerçekleştirdi.

Filmin Görüntü Yönetmenliğini Feza Çaldıran, Sanat Yönetmenliğini Vahit Yazıcı ve Kostüm Tasarımını Fadim Üçbaş üstlendi. Filmin dünya sinemalarına dağıtımı ise, Warner Bross şirketi tarafından yapılacak. 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selma Ergeç Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title