Haberler

Kırıkkale Vali Kolat'tan Sığınmacı Ailelere Ziyaret

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, eşi İlksen Kolat ile birlikte kentin Kaletepe ve Çalılıöz Mahallesinde oturan Iraklı ve Afganistan uyruklu mülteci aileleri ziyaret etti.

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, eşi İlksen Kolat ile birlikte kentin Kaletepe ve Çalılıöz Mahallesinde oturan Iraklı ve Afganistan uyruklu mülteci aileleri ziyaret etti. Ziyarette, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Adnan Karaca ile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nden yetkililer hazır bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, Kalkınma Bakanlığı ve Ahiler Kalkınma Ajansı'nın desteği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinesinde yapılan 'Sığınmacıların Sosyal ve Ekonomik Yaşama Entegrasyonu Projesi'ni hayata geçirdiklerini belirtti. Bozdemir, bu kapsamında, çasığınmacıların Kırıkkale halkı ile iletişiminin kuvvetlenmesi, kültürel kaynaşmanın sağlanması amacıyla oluşturulan 'Yarım Tencere Kampanyası' başlatıldığını söyledi.

Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise sığınmacılara ülke olarak yardım edilmesinin gerekli olduğunu belirtti. Kolat yaptığı konuşmada, "İlimizde bulunan sığınmacıların ekonomik ve sağlık yönünden ciddi problemleri var. Bu sorunlarla ilgili neler yapılabileceği konusunda bir komisyon oluşturduk. Bu komisyon gerekli çalışmaları yürütüyor. Sığınmacıların Türkçe eğitim alabilmeleri açısından gerekli çalışmaları yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın da yaptığı çalışmayla bu çocuklar mevcut okullara devam ederek hem Türkçe öğrenecekler, hem de normal eğitimlerini sürdürecekler. Okullarımıza devam edenler var. Ama yine de yeterli değil. Bu çocuklar okullara tutunamıyorlar. Türkçe öğrenmekte zorluk çekiyorlar. Onun için bu konu ülkemizin önemli bir sorunu. Bu sorunun çözülmesi için illerimiz bazı çalışmalar yapıyorlar. Biz de Kırıkkale olarak Sığınmacılara elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Suriyeli sığınmacıların çalışmalarıyla ilgili kısmen kolaylıklar getirildi. Diğer mültecilerle ilgili benzer bir mevzuat düzenlenmesinin de yapılması gerekir. Sığınmacılar başka ülkeye gidinceye kadar aradan yıllar geçiyor. Çocukların eğitim alması ve geçimlerinin sağlanması gerekiyor. Bunlara çalışma ortamı belli oranda sağlanırsa yararlı olur kanaatindeyim. Bizler de İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla elimizden geldiği kadarıyla bu ailelere yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnşallah elimizden geldiğince faydalı olmaya çalışırız" dedi.

Daha sonra, Vali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Iraklı ve Afganistan Uyruklu mülteci ailelerle yakından ilgilenip, buradaki çocuklara çeşitli hediyeler verdiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Afganistan Ali Kolat Kırıkkale Kaletepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500

Yorumlar (1)

Pınar Ekiz:

Sayın valim. Ziyaretiniz çok anlamlı ama eksik. Çalılıöz mahallesi 447.sokağa yerleştirdiğiniz 24 afgan mültecinin ile de ilgilenebilir misiniz? Ben Düzce de yaşıyorum ama onların durumundan haberdarım. Lütfen siz de haberdar olup onlar için birşeyler yapın. Ailemle her görüşmede onlar hakkında konuşuyoruz. Kendilerinden kesinlikle rahatsız değiller. Ama hallerine çok üzülüyoruz. Bir evde 24 kişiler. 14ü bir odada 10u bir odada kalıyorlar. Yemek götürmüş bizimkiler ve diğer komşular. Ama sonradan öğrenmişler ki kaşıkları bile yok. Kuru birer döşekte yatıyorlar. Konu komşunun verdiklerini gitmişler. Elektrik yok su yok. 24 kişi bir tuvaleti kullanıyorlar: Hem tuvalet hem banyo hem kıyafet yıkamak hem bulaşık yıkamak hem de gelen yiyecekleri yıkamak için. Halleri perişan. Ama gözleri aç değil. Yemek götürenlere teşekkür ederken bile mahcuplar neden yaptınız ne gereği vardı diyecek kadar mahcuplar. Ailemin de konu komşulardan hayırseverlerin de durumları belli. Ellerinden geleni yapıyorlar ama yetmiyor. Lütfen onlara da sahip çıkın.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title