Haberler

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Mezuniyet törenini izlemeye gelenler-Gösterilerin sunumu-Öğrencilerin tören geçişi-Kırgızistan milli marşının ve İstiklal Marşının okunması-KTMÜ Mütevelli Heyeti Üyesinin konuşması-KTMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Balcı'nın konuşması-Okul birincisinin konuşması-Konser-Öğrencilerin havaya kep atması Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu- Üniversiteden mezun olan 624 öğrenci için tören düzenlendi Türkiye'nin Kırgızistan'da 1995 yılında kurduğu Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'nden (KTMÜ) mezun olan 624 öğrenci için tören düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Mezuniyet törenini izlemeye gelenler-Gösterilerin sunumu-Öğrencilerin tören geçişi- Kırgızistan milli marşının ve İstiklal Marşının okunması-KTMÜ Mütevelli Heyeti Üyesinin konuşması-KTMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Balcı'nın konuşması-Okul birincisinin konuşması-Konser-Öğrencilerin havaya kep atması Kırgızistan- Türkiye Manas Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu- Üniversiteden mezun olan 624 öğrenci için tören düzenlendi Türkiye'nin Kırgızistan'da 1995 yılında kurduğu Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'nden (KTMÜ) mezun olan 624 öğrenci için tören düzenlendi. Cengiz Aytmatov Kampüsü'nde düzenlenen, Başbakanlık Müsteşarı ve KTMÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Kemal Madenoğlu'nun mesajının okunduğu törende konuşan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. Yavuz Atar, mezun olan öğrencileri tebrik etti. Üniversitenin çok nitelikli öğrenci yetiştirdiğine dikkati çeken Atar, "Siz mezunlar, mümkün mertebe hayallerinizin peşinde koşun. İdeallerinizi yakalamaya çalışın. Çünkü yaşlarınız çok genç. Yanlış işe başlamaktansa biraz seçici olarak, rekabet ederek, kendinizi mesleki alanlarda işe girebilmek için en iyi şekilde hazırlayarak hayat boyunca yapacağınız işi yapmaya çalışın. Çünkü gerçekten, istediğimiz, sevdiğimiz bir işe girebilirseniz hayat boyunca onu mutlu bir şekilde yapabilirsiniz. Hatta yaptığımız iş adeta size bir tatil gibi gelebilir" dedi.Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Recep Sula da Manas Üniversitesi mezunlarını birden fazla dil, birden fazla kültür ve birden fazla arkadaş ile uğurladıklarını söyledi.KTMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Balcı da beş yıl önce anneler ve babalardan emanet olarak aldıkları öğrencileri ailelerine teslim ederken kendilerine bu mutluluğu yaşatan üniversitenin akademik kadrosuna teşekkür etti.Konuşmaların ardından üniversite birincisi İktisadi ve İdari Fakültesi İşletme Bölümü mezunu Cibek Kanatbekova'nın yanı sıra ikinci ve üçüncüler ile fakülte birincilerine diplomaları verildi.Törende daha sonra Türkçe ve Kırgızca yemin eden mezunlar, keplerini havaya fırlattı. Ses sanatçıların sahne aldığı tören, havai fişek gösterisi ile sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Cengiz Aytmatov Kırgızistan Türkiye Balcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title