Haberler

Kırgızistan'da Eski Adalet Bakanına Dava Açıldı

Kırgızistan Başsavcılığı, muhalefetteki Sosyalist Ata Meken Partisi Milletvekili Aida Salyanova'ya geçici olarak adalet bakanlığı yaptığı dönemde görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle dava açtı.

Kırgızistan Başsavcılığı, muhalefetteki Sosyalist Ata Meken Partisi Milletvekili Aida Salyanova'ya geçici olarak adalet bakanlığı yaptığı dönemde görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle dava açtı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Güvenlik Devlet Komitesi (GKNB) Yolsuzlukla Mücadele Soruşturma Bölümünün yürüttüğü soruşturma kapsamında Salyanova'nın geçici olarak Adalet Bakalığı yaptığı dönemde, hakkında yakalama kararı bulunan Aleksey Yeliseyev'in avukatlık lisansını yenilemek suretiyle görevini kötüye kullandığı suçlamasıyla dava açıldı.

Kırgızistan'da 2005-2010 arasında Devlet Başkanı olan Kurmanbek Bakiyev döneminde üst düzey bürokratlık yapan Yeliseyev, Bakiyev'in halk tarafından devrilmesinden sonra ülkeyi terk etmişti.

Aida Salyanova, ülkeyi 2010'daki anayasa referandumu ve cumhurbaşkanlığı seçimlere götürmek için Roza Otunbayeva liderliğinde kurulan geçici hükümette Adalet Bakanlığı yapmıştı.

Başsavcılık görevine gelen ve yolsuzlukla mücadele eden "güçlü kadın" olarak anılmaya başlayan Salyanova, kocasının hakkında rüşvet almak suçlamasıyla dava açılmasının ardından istifa etmiş ve siyasete dönmüştü.

Öte yandan, Salyanova, hakkındaki iddialarla ilgili olarak Adalet Bakanlığı döneminde Yeliseyev'in avukatlık lisansının uzatılmasının önünde hiçbir engel bulunmadığını ve Yeliseyev'in lisansının ülke içinde geçerli olduğunu söylemişti.

Bu arada, Yeliseyev'in avukatlık lisansını kullanarak, devletleştirilmeden önce Kırgızistan cep telefonu operatörü MEGAKOM'dan düzenli olarak para kaçırdığı iddia ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kurmanbek Bakiyev Adalet Bakanlığı Kırgızistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title