Haberler

Kirada oturan belediye başkanı, lojmanını üretici kadınlara tahsis etti

Güncelleme:

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, 31 Mart 2019'da göreve seçildikten sonra vatandaşlara daha yakın olmak amacıyla kirada oturmaya devam ederek, lojmanının bir katını üretici kadınlara tahsis etti.

Bursa'nın, Uludağ eteklerindeki ilçelerinden Orhaneli'de, kooperatif çatısı altında buluşan kadınlar tarhana, salça, köy ekmeği, erişte, baklava ve reçel gibi ürünleri ilçeye özgü tariflerle hazırlayarak satışa sunuyor.

Başkanlık konutunda oturmama kararı alan Belediye Başkanı Aykurt'un tahsis ettiği katta çalışmalarını sürdüren Orhaneli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, ürünlerini Bursa dışına da pazarlamayı hedefliyor.

Belediye Başkanı Aykurt, AA muhabirine, başkanlık konutunun 2012 yılında, önceki dönem belediye başkanı tarafından yaptırıldığını ve geçen yıla kadar kullanıldığını söyledi.

Lojmanın, 3 bin 800 metrekarelik arsada bulunduğunu ve 1000 metrekare kadar kapalı alana sahip olduğunu belirten Aykurt, şöyle devam etti:

"Fiziken insanlardan ayrı olan gönül olarak da ayrı kalır düşüncesiyle burayı kullanmayacağımı söyledim. Seçim döneminde de halkımızla 'burayı yaşlı bakımevi yapalım' diye konuşmuştuk. Orhaneli'de yaşlı bakımevi olarak kullanılan Dilruba Evlerimiz var. Dilruba Derneğimizle yaptığımız görüşmeyle şu an yaşlılarımıza orada bakmaktayız. Ayrıca burada sadece yaşlılara bakılmasını uygun görmediğimiz için burada kadın kooperatifi çalışması yapma fikrimiz ortaya çıktı."

Aykurt, sonraki süreçte, kadınların hem üretimde hem de kültürel etkinliklerde var olabilmesi amacıyla kooperatif kurulduğunu aktardı.

Başkanlık konutunun zemin katını bu kooperatifin kullanımına açtıklarını, diğer iki katını da kültürevi yapma kararı aldıklarını anlatan Aykurt, "Bursa'nın fethinden önce burası fethedilmiş. Bu sebeple çok ciddi bir kültüre sahibiz. Orhaneli Belediyesinin kuruluş tarihi 1888, bu tarih bile bizim geçmişe gerçekten büyük bir derinliğimizin söz konusu olduğunu gösteriyor. Bu derinliği inşallah geleceğe yansıtabilmek adına burayı kültür merkezi haline dönüştüreceğiz." diye konuştu.

Kadınların ilçe kültürünü her zaman en iyi şekilde yansıttığını dile getiren Aykurt, onların üretimine ne kadar çok güvenirlerse o kadar ileri bir toplum olacaklarına inandıklarını belirtti.

"Başkanımız arabasıyla siparişleri adreslerine kadar götürdü"

Kooperatif Başkanı Sevgi Bal da üretime geçen yıl mayıs ayında başladıklarını bildirdi.

Başta 10 kadından oluşan grubun, ilçenin tanıtımı ve üretim hedefiyle yola çıktığını vurgulayan Bal, şunları kaydetti:

"Belediye Başkanımıza çıktık. 'Böyle fikirlerimiz var, kadınlarla toplanıp bir şeyler yapmak, yöresel ürünlerimizi tanıtmak istiyoruz.' dedik. O da 'Ben yer konusunda yardımcı olurum, hiç sıkıntı değil.' dedi. 'Benim de bir isteğim var, Orhaneli esnafından alışveriş yapacaksınız.' diyerek bizden onun sözünü aldı. Bu şekilde 10 kişiyle başladık, Ramazan Bayramı öncesi 30 kişiye ulaştık. Bayram öncesi 30 kadın burada çalıştık ve bayramda 500 tepsi baklava çıkardık. Başkanımız sağ olsun, Bursa'ya gidemediğimizde arabasıyla baklavaları alıp adreslerine kendisi teslim etti."

Bal, yazın 4 tona yakın domates alıp salça yaptıklarını, tarhana, erişte, reçel, yufka ve turşu ürettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Orhaneli Belediye Başkanı Orhaneli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title