Haberler

Kilistra'da Tarihi ve Kültürel Miras Yaşatılacak

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’nın Kapadokyası olmaya aday olan, bir açık hava müzesi niteliğindeki Kilistra’da tarihi ve kültürel mirası korumak ve yaşatmak amacıyla “Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Çalıştayı” düzenledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya'nın Kapadokyası olmaya aday olan, bir açık hava müzesi niteliğindeki Kilistra'da tarihi ve kültürel mirası korumak ve yaşatmak amacıyla "Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Çalıştayı" düzenledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, antik çağlardan günümüze uzanan tarihi ve doğal dokusuyla bir açık hava müzesi olan Gökyurt'ta, kültürel mirası korumak ve yaşatmak amacıyla "Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı Çalıştayı" düzenledi.

Türkiye'nin farklı şehirlerinden 8 üniversiteden 50 akademisyenin katılımıyla yapılan çalıştayın açış konuşmasını Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Nurullah Osmanlı yaptı. Daha sonra konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Kilistra için nitelikli bir adımın eşiğinde olunduğunu belirterek, Turizm Haftası'nın başlangıcında böyle anlamlı bir çalışma yapılmasından mutlu olduklarını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Şenol Aydın, Konya'nın her noktasında tarihi ve kültürel değerlerin ortaya çıkarılması için çalışma yürüttüklerini belirterek, "Ziyaret edilebilecek yerler birbiriyle ilişkilendirildiğinde turizm ve medeniyetimize çok önemli katkısı olacak önemli bir noktadan başlamış oluyoruz. İnşallah bu çalışma kısa zamanda neticelenir ve bir koruma-kullanma dengesi içinde, medeniyetler beşiği olan Konya'mızın Kilistra gibi önemli bir bölgesini uluslararası gündeme taşıyacağımız bir ortam haline getiririz" dedi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, bugüne kadar bölgenin bu haliyle yaşatılmasının, bölge insanının büyük bir cömertliği ve bir medeniyet göstergesi olduğunu belirterek, bölge halkına teşekkür etti.

Vali Vekili Fazlı Akgün ise, Kilistra ve onun gibi tarihi yerlerin gerçekten koruma-kullanma dengesiyle birlikte turizme açılmasıyla hem tarihi ve kültürel mirasın korunmuş olacağını, hem de şehrin turizmine katkı sağlanacağını vurguladı.

Çalıştayın açılışına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, daire başkanları ve akademisyenler de katıldı.

KİLİSTRA VADİSİ KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI ÇALIŞTAYI

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, doğal değerleriyle Konya'nın Kapadokya'sı olmaya aday bir bölge olan Kilistra Vadisi'nde yapılacak planlamanın Gökyurt, Güneydere, Yeşildere İlyasbaba, Hatunsaray, İnlice mahallelerini kapsaması düşünülüyor. Kilistra Vadisi Koruma Amaçlı İmar Planı 1. Çalıştayı, bölgeye yapılacak uygulamaların hangi faaliyetleri kapsayacağını belirleyecek planın içeriğine katkı sağlayacak. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title