Haberler

Kilis'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Kilis'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 95. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan kutlama törenlerine, Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, daire amir ve müdürleri, askeri ve sivil erkan, adli ve idari yargı mensupları, vatandaşlar, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Halk oyunları ekiplerinin halk oyunlarının gösterisinden sonra Halk Eğitim Merkezinde görevli öğretmenler tarafından bir konser verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı okundu. Daha sonra öğrencilerin şiir okumasına müteakip 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yarışmalarda dereceye giren sporculara madalya ve hediyeler verildi. Resmi geçit töreninde yürüyen askerler vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Törende bir konuşma yapan Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, 95 yıl önceki ruh, heyecan ve inanç neyse bugün de aynı duygularla Cumhuriyetin varlığını bir kez daha kutluyor ve milletçe sonsuza kadar varlık yeminini ettiklerini ifade ederek, " Ülkenin her karış toprağında olduğu gibi Kilis halkının da düşman işgaline geçit vermemiştir. Dün Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın ilimize gelişinin 100. senesini andık. Kilisliler Ogün gösterdiği gözü peklik, vatanseverlik ve milletine karşı yönelmiş tehditlere karşı uyanıklık neyse bugünde, Cumhuriyetimizin teminatı inanç ve kararlılık aşkıdır. Aziz Türk milletinin her ferdi işçisi, çiftçisi, esnafı köylüsü, kadını, erkeği, yaşlısı, genci omuz omuza verdi ülkü birliği yaptı ve tarihin hiçbir devresinde esarete boyun eğmeyen Türk milletini 1. Dünya Savaşı'nın karanlık ufuklarından çıkarttı büyük önder Atatürk'ün liderliğinde taze, heyecanlı ve umut dolu bir cumhuriyetin temellerini hep birlikte attı.İnşallah sonsuza kadar bu cumhuriyeti gönül ve inanç birliği ve iman birliğiyle yaşatacağız" diye konuştu - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Tekinarslan 29 Ekim Kilis Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title