Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'çanta' yanıtı: Yüreğin varsa beraber tartışalım

Güncelleme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Bay Kemal eşimle ilgili bazı laflar etti. Sende zerre kadar yürek varsa benimle ilgili konuş, eşimle ilgili konuşma" sözlerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Ben seninle zaten konuşmaya hazırım. Dünyaya meydan okuyorsan bir de bana meydan oku. Yüreğin varsa beraber tartışalım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi'nin Atatürk Spor Salonu açılış törenine katıldı.

Tören çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dün, Bay Kemal eşimle ilgili bazı laflar etti. Sende zerre kadar yürek varsa benimle ilgili konuş, eşimle ilgili konuşma. Sen ne biçim siyasetçisin" şeklindeki sözlerinin sorulması üzerine şunları söyledi:

"BİNLERCE KİŞİ AÇKEN SİZ 50 BİN DOLARLIK ÇANTAYLA GEZEMEZSİNİZ"

Orada dikkat çekmek istediğim nokta şuydu; eğer bir ülkede onlarca, yüzler ce çocuk yataya aç giriyorsa, eğer bir ülkede çocuğuna pantolon alamadığı için intihar eden bir baba varsa, eğer bir ülkede Kübra bebek açlıktan müşse ve siz kalkıp 'Fransız mallarını boykot edin' diye bir çağrı yapıyorsanız, önce topluma örnek olacak kişiler sizlersiniz.Ben, yaşamıyla da topluma örnek olması gereken devlet yöneticilerinin, yoksulluğun bu boyutlarda olduğu bir dönemde 50 bin dolarlık çantayla gezmelerini doğru bulmam. Vicdani değil, ahlâki de değil. Açık söylüyorum imâni de değil. 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' diyorsa sevgili peygamberimiz, komlusu bırakın aç olmayı, binlerce kişi açken siz 50 bin dolarlık çantayla gezemezsiniz. Ben bunu söyledim, bir kişiyi hedef almış değilim. Devleti yönetenlerin Türkiye'ye örnek olmaları gerektiğine dikkat çektim.

"VARSA MANGAL GİBİ YÜREĞİN ÇIK KARŞIMA TARTIŞALIM"

Erdoğan'ın Fransa'ya yönelik boykot çağrısını neden eleştirdiğini açıklayan Kılıçdaroğlu, "Bir boykot çağrısı yapıyorsanız önce boykotu siz yapacaksınız. Ben her zaman her yerde, her ortamda adaletten yana oldum, adaleti savundu. Adalet mahkemede dağıtılan bir şey değildir, insanın vicdanındaki terazidir. Çocuk aç yatacak, işsizlik almış başını gidecek, on binlerce, milyonlarca genzimi işsiz olacak, ben kalkıp boykottan bahsedeceğim, saraylarda krallar gibi yaşayacağım, vatandaş perişan olacak" dedi..

Kendisinin bu durumu dile getirdiğinde Erdoğan'ın 'Eşimle değil benimle konuş' dediğini belirten CHP lideri, "Ben seninle zaten her zaman konuşmaya hazırım. Senin dünya kadar televizyonun var. Eğer kendine güveniyorsan, mangal gibi yüreğin varsa, eğer dünyaya meydan okuyorsan bir de bana meydan oku kardeşim. Çıkalım senin televizyonuna, üstelik sen seç gazetecileri. Yüreğin varsa, cesaretin varsa beraber tartışalım" diyerek Erdoğan'ı bir kez daha televizyon tartışmasına davet etti.

Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin gerçeklerinden koptular, ülkenin ne durumda olduğunu bilmiyorlar" dedi.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fransa'ya yapılan boykot çağrısının ardından partisinin Meclis Grubu'nda yaptığı konuşmada "Emine Hanım'ın 50 bin euroluk bir çantası var onu da Saray'ın bahçesinde yaksın" ifadelerini kullanmış, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan da yine grup toplantısında cevap olarak "Sen ne biçim siyasetçisin" diye konuşmuştu.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title