Haberler

Kıbrıs Şehidine 53 Yıl Sonra Cenaze Töreni

Kıbrıs'ta Rumlar tarafından 1964'te katledilen Halil Ziya için cenaze töreni düzenlendi.

Kıbrıs'ta Rumlar tarafından 1964'te katledilen Halil Ziya için cenaze töreni düzenlendi.

Ziya'nın kimliği, Kayıp Şahıslar Komitesinin yaptığı araştırmalar sonucu ailesinden alınan DNA örnekleri sayesinde belirlendi.

Şehit, Mormenekşe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından düzenlenen askeri törenle defnedildi.

Saygı duruşunun ardından tabuta sarılan bayrak, şehidin kızı Nurten Öztürk'e verildi.

Törende konuşma yapan Halil Ziya'nın torunu Gökhan Öztürk ise bugünün kendileri için acı ama aynı zamanda önemli bir gün olduğunu belirterek, dedesinin kaybıyla yüreklerinde açılan yaranın bundan sonra bir nebze de olsa sarılacağını dile getirdi.

Öztürk, "Bundan 53 yıl önce kaybettiğimiz dedemizin artık bir mezarı olacak. Evinden çıkıp işine giderken eli kanlı kişilerin saldırısına uğramış." diye konuştu.

Dedesinin bulunması için annesinin 2000'li yıllarda çok mücadele ettiğini ancak bir sonuca ulaşamadığını söyleyen Öztürk, dedesinin naaşının 53 yıl sonra sonra bir dere yatağındaki beton su kanalının altında bulunduğunu anlattı.

Kıbrıs'taki Kayıp Şahıslar Komitesi, 1963 ve 1974 yılları arasında kayıp olarak listelenen şahısların gömü yerlerinden çıkarılması, kimliklerinin belirlenmesi ve yakınlarına iade edilmesi çalışmalar yürütüyor.

Komitenin Kıbrıs'ta devam eden çalışmalarında bugüne kadar 2001 kayıptan yaklaşık 700'ü bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Nurten Öztürk Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title