Haberler

Kerkük -Ceyhan Petrol Boru Hattında Patlama

Şanlıurfa'nın Bozova İlçesi Yakınlarında Botaş'a Ait Petrol Boru Hattında Patlama Oldu.

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesi yakınlarında BOTAŞ'a ait petrol boru hattında patlama oldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bozova'nın Yalıntaş köyü yakınlarından geçen Kerkük-Ceyhan Petrol Boru hattında şebekedeki ani basınç değişiminden kaynaklandığı tahmin edilen bir patlama meydana geldi.

Köylülerin ihbarıyla olay yerine giden jandarma ekipleri, durumu BOTAŞ'a bildirdi. Şebekedeki petrol debisinin azaldığını fark eden BOTAŞ ekipleri de vanaları kapattı.

Boru hattından çevreye yayılan ve kurumuş bir dere yatağından yaklaşık 2 kilometrelik alana yayılan ham petrol, Atatürk Baraj gölüne kadar ulaştı.

Olayın öğrenilmesinin ardından bir başka şebekenin kontrolü için Gaziantep'in Araban ilçesinde bulunan BOTAŞ ekibi hemen olay yerine sevk edildi.

Bozova ve Şanlıurfa'dan da çok sayıda iş makinesi olay yerine gönderildi.

Şebekedeki petrol akışının durmasının ardından BOTAŞ ekipleri, iş makineleriyle ham petrolün yayıldığı araziyi ve patlamanın meydana geldiği alanda oluşan yaklaşık 4 metre çapındaki çukuru toprakla doldurmaya çalıştı. Ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

Patlamanın meydana geldiği alanda inceleme yapan jandarma ekipleri, patlamanın, ani basınç değişiminden kaynaklandığını belirledi.

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, İl Jandarma Komutanı Albay Şükrü Cumhur ile Bozova Kaymakamı Mehmet Özel'in de olay yerinde inceleme yaparak, yetkililerden bilgi aldığı öğrenildi.

Öte yandan BOTAŞ Genel Müdürlüğünden sevk edilen Acil Müdahale ekibinin de sabaha karşı bölgeye gelerek inceleme yapacağı belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title