Haberler

Bağcıkları Otomatik Sıkabilen Ayakkabı Satışa Çıktı

Güncelleme:

Spor ayakkabı dünyasında ses getirecek bir yenilik geliyor. Nike'ın uzun süredir geliştirdiği otomatik bağcık sıkabilen HyperAdapt 1.0'ın 720 dolara (yaklaşık 2.500 TL) satışa sundu. Ayakkabı şu an sınırlı sayıda New York ve Chicago'daki bazı mağazalarda satılıyor.

3 SAATTE ŞARJ OLUYOR

Nike'tan yapılan resmi açıklamaya göre giyen kişinin topuğu ayakkabının tabanına değdiği anda sensör devreye girerek bağcıkları otomatik olarak sıkacak. Ayakkabının üzerinde bulunan iki tane tuş ile bağcıkların sıkılması veya gevşemesi elle de sağlanabilecek.

Nike'ın gelişim uzmanı ve HyperAdapt ekibinin başındaki Tiffany Beers yaptığı açıklamada, "Vücudunuzun neye ihtiyacı olduğunu bilen bir ayakkabı harika değil mi? Sektörü değiştirecek bir ürün çıkarıyoruz." dedi.

Ayakkabı 3 saatte şarj oluyor. Tam dolu şarj üç hafta idare edebiliyor.

İLK KEZ 'GELECEĞE DÖNÜŞ II'DE GÖRÜLMÜŞTÜ

Kendi kentini bağcıklayan ilk ayakkabı Türkiye'de de geniş bir hayran kitlesi bulunan Geleceğe Dönüş II filminde 1989 yılında beyaz perdede görülmüştü. Michael J. Fox'un hayat verdiği Marty Mc Fly karakteri kendi kendini bağcıklayabilen Nike marka bir ayakkabı giyiyordu. Ayakkabının dünyanın başka noktalarında ne zaman satışa çıkacağı veya seri üretime geçilip geçilmeyeceği henüz açıklanmadı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

New York Nike Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title