Haberler

Kelkit Organik Tarım ve Hayvancılık Festivali Yapıldı

Güncelleme:

Bu yıl 9'ncusu Kelkit Organik Tarım ve Hayvancılık Festivali gerçekleştirilen festival, 'En iyi buzağı yetiştiriciliği' yarışması ile başladı.

İlçenin pazar yerinde yapılan ve saat 19.30'da başlayan festivale Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Kelkit Kaymakam vekili ve Köse Kaymakamı Arif Karaman, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, belde belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Bu yıl 9'ncusu gerçekleştirilen festival, 'En iyi buzağı yetiştiriciliği' yarışması ile başladı. Doğan Organik Ürünleri Sanayi Anonim Şirketi'nin birinciye buzağı, ikinciye 10 çuval, üçüncüye de 5 çuval yem verdiği yarışmada Fikret Yılmaz'ın buzağısı birinci seçildi. Muammer Akın ve Uğur Çakır'ın buzağıları da 2'nci ve 3'ncü oldu. Daha sonra da ev hanımları arasında yöresel terimler, isimler ve el becerileri konularında bilgi yarışması yapıldı. Beş yarışmacının katıldığı yarışmada Fatma Daltaban 100 puanla 1'nci, Rahime Çağlar 80 puanla 2'nci ve Reyhan İnci de 60 puanla 3'ncü oldu. Kelkit Belediyesi 1'nciye bulaşık, 2'nciye çamaşır makinesi, 3'üncüye de fırın hediye etti. Yarışmacıların hediyelerini Milletvekili Üstün, Belediye Başkanı Duran ve Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak verdi. Program kapsamında ev hanımları arasında yapılan yöresel yemek yarışmasında baklava ile birinci olan Gülzade Köksal, Omaç isimli yöresel tatlıyla ikinci seçilen Hatice Orun ile su böreği ile üçüncü olan Reyhan İnci de altın ile ödüllendirildi. Yarışmacıların hediyelerini milletvekili Feramuz Üstün sundu. Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran da, festivalin ilçede faaliyetini sürdüren ve ülkenin organik süt ve ürünleri ihtiyacını karşılayan Doğan Organik Ürünleri'nin tanıtımını ve yöreye katkısını anlatmayı amaçladığını söyledi. Başkan Duran, "İlçemizin örf ve adetlerini, kültürünü ve yaşamını dile getirecek yarışmalarla katkıda bulunmak istiyoruz" dedi. Yerel sanatçıların yöresel parçaları seslendirdiği program, Elif Avcı ve Orhan Ölmez'in konserlerinin ardından havai fişek gösterileri ile son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gümüşhane Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title