Haberler

Kelkit Kara Yolunda Tehlike İddiası

Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Demir: "Yol yapım çalışmalarında öncelikle yol emniyeti ve çalışanların güvenliği sağlanmalıdır"

Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Akın Demir, yol yapım çalışmalarında önceliğin yol emniyeti ve çalışanların güvenliğinin sağlanması olması gerektiğini belirtti.

Demir, yaptığı yazılı açıklamada, Zigana Dağı'nın Köstere köyü mevkisinden başlayıp Akçakale köyü bitişine kadar yapımı devam eden bölünmüş yol ve çevre yolu projesinin Gümüşhane'ye ayrı bir güzellik katacağını ve kentin kalkınmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Böyle önemli projelerin hızla ilerlediğini görmekten memnuniyet duyduklarını vurgulayan Demir, şöyle devam etti:

"Yalnız Akçakale köyü sonrasından başlayıp Kelkit ve Bayburt istikametine devam eden yol çalışmalarının aynı hızda ve gayrette yapılmayışı da üzücü ve düşündürücü bir durumdur. Özellikle Kelkit ilçemiz ile Ünlüpınar beldesi arasında devam eden bölünmüş yol yapım çalışması ise tam anlamı ile hezimet ve eziyettir. Yol emniyetinin ve servis yolu geçişlerinin bozukluğu nedeniyle her geçişinizde rahatsız olduğunuz bir yol yapım çalışması ile karşı karşıyayız."

Yol yapım çalışmalarında önceliğin yol emniyeti ve çalışanların güvenliğinin sağlanması olması gerektiğini ifade eden Demir, şunları kaydetti:

"Kelkit ilçesi ile Ünlüpınar beldesi arasındaki faal Gümüşhane-Erzincan yolu tam anlamı ile köstebek tarlasına dönmüştür. Yolun ne tarafından gideceğinizi kestiremiyorsunuz. Kasis ve çukurlardan kaçmaya çalıştığınızda da bu sefer karşı istikametten gelen araçlar nedeniyle sürekli risk altındasınız. Bu tarihe kadar bu yolda üzücü bir hadisenin yaşanmaması, bundan sonra yaşanmayacağı anlamına gelmemektedir. Yapılan her işte insan yaşamı öncelenmeli ve gerek çalışan işçilerin gerekse yolu kullananların yaşam emniyeti sağlanmalıdır." - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Akın Demir Gümüşhane Kelkit Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title