Haberler

KEFEK kadınların iş ve aile yaşamlarının uyumlaştırılması alt komisyonu toplandı

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay Morkoç, 2002-2020 yıllarında okul öncesi eğitime devam eden çocuk sayısının, yüzde 400 oranında arttığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay Morkoç, 2002-2020 yıllarında okul öncesi eğitime devam eden çocuk sayısının, yüzde 400 oranında arttığını söyledi.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği bünyesinde kurulan Kadınların İş ve Aile Yaşamlarının Uyumlaştırılmasında Karşılaşılan Sorunların Tespiti ve Çözüm Önerilerinin Belirlenmesi Alt Komisyonu toplandı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur başkanlığında toplanan komisyonda, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Morkoç, sunum yaptı.

Cumhuriyet'in ilk yıllarından 1992 yılına kadar okul öncesi eğitimde okullaşma oranının yüzde 5,1 olduğunu dile getiren Morkoç, "Bu oran 1992-2002 yılları arasında yüzde 11,5'e yükseldi. 2002 ile 2020 yılları arasında ise okul öncesi eğitime devam eden çocuk sayısı yüzde 400 oranında arttı. 2002-2021 yıllarında resmi ve özel kurumlarda görev yapan okul öncesi öğretmen sayısı 13 binden 99 bine yükseldi. 2002-2021 yıllarında öğretmen başına düşen çocuk sayısı 24'ten 17'ye düşmüştür." diye konuştu.

Okul öncesi eğitimde ücret konusunun okullaşma önünde en büyük engel olduğuna dikkati çeken Morkoç, bakanlık olarak bu sorunun çözümü için önemli adımları attıklarını bildirdi.

Okul öncesi eğitimde, velilerden sadece beslenme, temizlik hizmetleri ve eğitim programının uygulanmasına yönelik eğitim materyalleri için ücret alınabilmesini düzenleyen yönetmelik çıkarıldığını anlatan Morkoç, "Dezavantajlı yerlerde ise ücret alınmamaya başlanmıştır. Her ilde alınabilecek ücret miktarı kurum türü ve verilen ek hizmetlere göre valiliklerce belirlenmektedir. Mevcut durumda kurumların yaklaşık yüzde 31'inde ailelerden ücret talep edilmektedir." ifadesini kullandı.

Okullaşma oranlarını arttırmak için temel eğitimde 10 bin okul projesi başlattıklarını vurgulayan Morkoç, bu kapsamda 3 bin yeni anaokulu yapımı ile 40 bin yeni ana sınıfı açılmasını planladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

milli eğitim bakanlığı Cumhuriyet Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title