Haberler

    Kedinizi Mutlu Edecek 8 Kendin Yap Projesi

    Güncelleme:

    Paylaşacağımız kedinizi mutlu edecek 8 kendin yap projesi ile kedilerinizin ev içinde sıkılmadan vakit geçirmesine yardımcı olabilirsiniz.


    Hayvan dostlarımızı seviyoruz ve evlerinde kendilerini iyi hissetmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak söz konusu kedilerse biraz daha fazlasını yapmamız gerekebilir. Çünkü kediler tırmanmayı, saklanmayı, tırmalamayı ve oynamayı çok seviyor. Paylaşacağımız kedinizi mutlu edecek 8 kendin yap projesi ile kedilerinizin ev içinde sıkılmadan vakit geçirmesine yardımcı olabilirsiniz.

    1- Rahat sepet yataklar hazırlayın




    Bir kediyle aynı evi paylaşıyorsanız kedilerin rahatlarına ne kadar düşkün hayvanlar olduklarını bilirsiniz. Evin en rahat köşeleri her zaman onların olmuştur. Koltuğun en güzel yeri, temiz çarşafların serildiği yataklar ve hatta yumuşacık yastıklarınız kedilerin en sevdiği yerler arasında bulunuyor. Çok büyük olmayan ancak kedinizin rahatlıkla sığabileceği bir sepete konforlu bir minder koyabilirsiniz.

    2- Örgüden bir kedi evi yapın




    Bazı kediler örgü işlerine asla hayır demez. Kazaklarınız, hırkalarınız ve örgü battaniyeleriniz kedilerinizin daima ilgi odağındadır. İçine kedinizin kolayca girip çıkabileceği ve dışarıyı da izleyebileceği büyüklükte bir penceresi olan kedi evi örebilirsiniz. Yumuşak yeni yuvası onu son derece mutlu edecek.

    3- Tırmalama tahtası hazırlayın




    Kedilerin koltukları ne kadar sevdiğinden bahsetmiştik ya, işte aynı koltukları tırmalamak da en çok sevdikleri aktiviteler arasında yer alıyor! Evde kedi varsa, dostunuzun tırnaklarını büyük bir zevkle törpüleyeceği bir tırmalama tahtası şart. Bunun için ahşap bir zemin üzerine halat dolayabilirsiniz. Tabii bu tahtaları yapmanız koltukları tam anlamıyla kurtardığınız anlamına gelmiyor, ama siz yine de kedinizi bu güzel hediyeden mahrum bırakmayın.

    4- Dekoratif bir törpüleme alanı oluşturun




    Bu alan bir vazo ya da saksı olabilir. Vazo ve saksılarınızı yine halatlarla sararak göze hitap eden bir tırmalama alanı oluşturabilirsiniz. Büyük ve kedinizin kolay hareket ettiremeyeceği objeler daha doğru seçimler olacaktır. Bu tırmalama alanlarını ne kadar fazla tutarsanız, koltuklarınızı tırnak izlerinden kurtarma şansınız o kadar artacaktır.

    5- Farklı kedi evleri edinin




    Kediler gizlenmeyi sever. Gizlenmiyor olsalar bile sizin onu göremediğiniz düşüncesi onları fazlasıyla mutlu ediyor. Dolayısıyla kedi evleri, küçücük kutulara girmeye çalışan kedilerin elbette ilgisini çekecektir. Kedi evlerini evin farklı köşelerine yerleştirebilirsiniz. İçine rahat, yumuşak minderler yerleştirmek dostlarınızın kedi evlerinde daha çok vakit geçirmesine yardımcı olabilir.

    6- Keçe oyuncaklar yapın




    Birçok kedi oyuncaklara asla hayır demez. Söz konusu havalara atabileceği, ısırıp ağzında taşıyabileceği keçeden yapılmış bir fareyse mutluluğuna ve ne kadar eğlendiğine şahit olabilirsiniz. Malzemeleri seçerken dostunuz için sağlıklı olmalarına dikkat etmeniz önemli.

    7- Ev tipi tırmanma ağacı yapın




    Kediler tırmanmayı, yükseklere çıkmayı ve çıktıkları noktadan sizi izlemeyi çok seviyor. Onu bu zevkten mahrum bırakmak istemiyorsanız bir tırmanma alanı yapabilirsiniz. Kedinizi mutlu edecek 8 kendin yap projesi arasında belki de en faydalı olan proje bu olabilir. Uzunlu kısalı, ona bir ağaca tırmandığı hissini verecek direklere halatlar dolayabilir, direklerin üstüne vakit geçirebilecekleri düz platformlar yerleştirebilirsiniz, direklere yumuşak bir kılıf geçirmeyi unutmayın.

    8- Pencereli bir kedi evi deneyin




    Kediler gizlenmeyi sevseler de pencereleri olan sevimli bir kutu da ilgilerini çekecektir. Kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerle dostunuz için eğlenceli bir dinlenme alanı yapabilirsiniz. İstenmeyen kazaları önlemek adına pencerelerin boyutlarına dikkat ettiğiniz sürece sorun yok.



    Kaynak: Milliyetemlak.com / Dekorasyon

    Emlak Dekorasyon Haberler

    Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

    Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

    İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

    İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

    Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

    Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

    Bakmadan Geçme

    15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

    Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title