Haberler

Keçiören'de Pakistan Rüzgarı Esti

7. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Pakistan Gecesi Keçiörenlilerden büyük ilgi gördü.

7. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Pakistan Gecesi Keçiörenlilerden büyük ilgi gördü.

Kalaba Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen geceye; Türkiye Pakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, AK Parti Çorum Milletvekili Sami Ceylan, AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, eski Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, Çorum Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hayri Çağır ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program öncesinde, meydanda kurulan Pakistan Kültür Evi ile Çorum Kültür Evi'nin açılışı yapıldı.

"PAKİSTAN İLE GÖNÜLDEN BAĞLIYIZ"

Milletvekili Muhammet Balta, son 14 yılda ülkeye kazandırılan yollar sayesinde uzakların yakın hale geldiğini ifade ederek, "Köprüler yapıldı, mesafeler kısaldı. Ekonomimiz güçlendi, alan el değil veren el olduk. Bütün bu icraatlara önderlik yapan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrencileri olarak Başkan Ak'a da yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum" diye konuştu. Başkan Ak'ın Keçiören'de bütün illerin kültür evlerini açtığına da dikkat çeken Balta, "Laz, Çerkez, Türk, Kürt kim olursa olsun, herkes bizim evladımızdır diyerek bu hizmetleri sundu. Ecdadımızın bize mirası olan ve dünyanın dört bir yanında bulunan 19 ülkenin kültür evlerini de açtı. Pakistan'ı biz çok seviyoruz, onlar da bizi çok seviyor. Çünkü gönülden birbirimize bağlıyız" mesajını verdi.

"KEÇİÖREN İLE DERİN İLİŞKİLERİMİZ VAR"

Sınırları aşan kardeşlik gecesinde Pakistanlı kardeşlerimizi misafir ederken, aynı zamanda onların sahnesine misafir olduklarını belirten Mustafa Ak ise, "Mübarek Ramazan-ı Şerif'i en iyi şekilde idrak etme adına sınırlarımızın ötesinde bizimle aynı duyguyu paylaşan kardeşlerimizi Keçiören'de ağırlıyoruz. Bugün aynı zamanda Hemşehri Buluşmalarımızda Çorumlu kardeşlerimizi de misafir ediyoruz. Hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum" dedi.

Pakistan Büyükelçisi Mahmood da, mübarek Ramazan ayının bütün İslam alemine hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Başkan Ak, her yıl olduğu gibi bu yıl da çok güzel bir program hazırlamış. Bu etkinlikler Keçiören'i dünyaya tanıtıyor. Keçiören ile derin ve çok güzel ilişkilerimiz var. Başkan Ak, Peşaver'de şehit olan 140 öğrencimizin anısına Keçiören'de 140 ağaç dikti. İki ülkenin şehitlerine de Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu. Genç neslin iki ülke ilişkilerini daha da ileri götüreceğine inandığını söyleyen Büyükelçi, "Yaşasın Pakistan Türkiye dostluğu" diyerek sözlerini tamamladı. Hayri Çağır ise, Keçiören'i daha yaşanabilir bir ilçe yapan ve Çorumlulara her zaman destek olan Başkan Ak'a teşekkür etti.

PAKİSTANLI ÖĞRENCİLERİN SESLENDİRDİĞİ TÜRKÇE İLAHİLER ALKIŞ ALDI

Konuşmaların ardından Pakistan Büyükelçisi, Muhammet Balta, Burhan Kayatürk ve Başkan Ak'a ülkesinin milli kıyafetini hediye etti. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Pakistan'dan gelen öğrencilerin seslendirdiği ilahilerle devam etti. Konser sırasında bazı ilahileri Türkçe seslendiren öğrenciler seyircilerden büyük alkış aldı. Program, toplu hatıra fotoğrafının çekimi ile sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammet Balta Mustafa Ak Keçiören Pakistan Yerel Haberler

title