Haberler

Kazakistan'da Uluslararası Telif Hakları İş Birliği Çalıştayı

Türkiye'nin başlattığı Uluslararası Telif Hakları İş Birliği Projesi'nin ilk çalıştayı, Kazakistan'ın Almatı kentinde yapılıyor.

Türkiye'nin başlattığı Uluslararası Telif Hakları İş Birliği Projesi'nin ilk çalıştayı, Kazakistan'ın Almatı kentinde yapılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ile Türk Dünyası Vakfı iş birliğinde düzenlenen çalıştayın açılışına Türk Dünyası Vakfı Genel Sekreteri Adnan Tekşen, Türkiye'nin Almatı Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Dinçer Ateş'in yanı sıra Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan, Gürcistan, Ukrayna, Moldova, Makedonya, Sırbistan ve Azerbaycan'dan telif hakları kamu otoriteleri temsilcileri katıldı.

Almatı Başkonsolosu Yılmaz, açılış konuşmasında, telif hakları alanında Türkiye'nin önemli çalışmalar yürüttüğünü belirterek "Bölgesel ve uluslararası iş birliğine büyük önem veriyoruz. Bu bağlamda bugünkü çalıştayın önemli katkı sağlayacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Ateş de Avrupa Birliği'nde telif hakları alanında ciddi direktifler yayınlandığını ve herkesin beraber hareket ettiğini söyleyerek "Hepimiz bununla eşgüdüm içinde hareket etmeye çalışıyoruz. Ancak diğer taraftan en yakın komşularımızdaki uygulamalar neler, onlarla eşgüdümümüz var mı, temel sorumuz bu." dedi.

"Fikir ve sanat eserleri artık ülkeler ve kıtalar arasında çok rahat bir şekilde dolaşıyor ve etkileşim haline giriyor. Bu etkileşim de bir demiryolunun öbür tarafındaki bağlantısını kurmak gibi" diyen Ateş, bu bağlantının ilgili mevzuatların hazırlanmasıyla yasal olması gerektiğini, yoksa korsan olarak ilerlediğini söyledi.

Türk Dünyası Vakfı Genel Sekreteri Tekşen de ilki bugün Kazakistan'da yapılan çalıştayın ikincisinin Bosna Hersek'te düzenleneceğini daha sonraki çalıştayların Ukrayna ve Azerbaycan'da gerçekleştirileceğini ifade ederek "Çalıştayın sonuncusu Türkiye'de yapılacak ve bunun sonucunda bir rapor ortaya çıkacak. Bu rapor Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yetkisi altında geliştirilecek iş birliğine zemin teşkil edecek." dedi.

Çalıştay, yarın sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Dinçer Ateş Kazakistan Türkiye Almatı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title