Haberler

Kazakistan'da Küreselleşme Sürecinde Türk Dünyasının Geleceği Forumu

Kazakistan'ın Türkistan kentinde Küreselleşme Sürecinde Türk Dünyasının Geleceği, Fırsatlar ve Tehditler Forumu düzenleniyor.

Kazakistan'ın Türkistan kentinde Küreselleşme Sürecinde Türk Dünyasının Geleceği, Fırsatlar ve Tehditler Forumu düzenleniyor.

Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi tarafından "Türkistan 2017-Türk Dünyası Kültür Başkenti" etkinlikleri çerçevesinde yapılan forumun açılış törenine, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal ve Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Musa Yıldız'ın yanı sıra Türk dünyasından çok sayıda bilim adamı katıldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Günal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, forumda küreselleşme karşısında tehdit ve fırsatların ele alınacağını söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk halklarının birlikte olması gerektiği sözlerini hatırlatan Günal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Atatürk'ün sözlerini bugün fiilen gerçekleştirme imkanı bulduk. İnşallah, burada hem bilimsel hem sosyal anlamda daha güzel çalışmaları yapacağız. Önümüzde ortak tarih kitabı çalışması var. Kazakistan'da önceki hafta Latin alfabesinin kabul edildiğini biliyoruz. Bunların hepsi ortak kültürümüzü geliştirmek ve geleceğe umutla bakmak anlamında önemli bir köşe taşıdır. Bu fırsatları değerlendirdiğimiz takdirde altı cumhuriyetimizin bayrağı birlikte göklerde dalgalanacak."

Türk dünyasından bilim adamlarının sunum yapacağı forum 28 Nisan'da sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Günal Musa Yıldız Kazakistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title