Haberler

Kazakistan'a Çalışmaya Giden 30 İşçi Ortada Kaldı

DYP eski Kayseri İl Başkanı Sedat Koç, yaklaşık 15 gün önce bir müteahhidin, Kazakistan'da yapılacak bir okul inşaatında çalıştırmak üzere Kayseri'den 30 işçi götürdüğünü, ancak inşaat izninin verilmemesi nedeniyle de müteahhidin işçileri orada...

Dyp eski Kayseri İl Başkanı Sedat Koç, yaklaşık 15 gün önce bir müteahhidin, Kazakistan'da yapılacak bir okul inşaatında çalıştırmak üzere Kayseri'den 30 işçi götürdüğünü, ancak inşaat izninin verilmemesi nedeniyle de müteahhidin işçileri orada bırakıp kaçtığını iddia etti. Sokakta yatıp kalkan işçilerin mail yoluyla kendilerine ulaştığını söyleyen Koç, "Dışişleri Bakanlığı'na, işçilerin Kayseri'ye getirilmesi konusunda talepte bulunduk ama bu konuda ödenek yok denilerek, geri çevrildik" dedi.

Kayseri'den, Kazakistan'a bir okul inşaatında çalıştırılmak üzere geçen 6 Eylül'de götürülen işçilerin, ülkede mahsur kaldıklarını dile getiren DYP Kayseri eski İl Başkanı Sedat Koç, F.T. adlı müteahhidin, Kayseri'den 30 işçiyi Kazakistan'a götürdüğünü ancak orada inşaatla ilgili izinleri alamayınca, işçileri yüzüstü bırakıp kaçtığını iddia etti. Koç, "İşçiler, müteahhide ulaşılamıyor. Açlık tehlikesi ile karşı karşıyalar ve sokakta yatıp, kalkıyorlar. Mail yoluyla bizlere ulaşan işçiler Kayserili olduklarını belirtiyor. Orada başkonsolosluk yetkilileri ile de temas kurmaya çalışmışlar ama kimsenin kendileri ile ilgilenmediğini ifade ediyorlar" dedi.

İşçilerin pasaportlarına da el konulduğunu dile getiren Koç, Dışişleri Bakanlığı ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile de temas kurduklarını ancak olumlu yanıt alamadıklarını söyledi. Koç, işçilerin ilk olarak mail yoluyla DYP Konya İl Başkanı Nurettin Fırat ile iletişim kurduğunu dile getiren Koç, "Sayın Fırat, daha sonra işçilerin Kayserili olması münasebetiyle durumu bana da iletti. Şu an her iki taraftan da yetkililerle iletişim kurmaya ve işçileri geri getirmek için çaba harcıyoruz" diye konuştu.

Diğer yandan DYP Konya İl Başkanı Nurettin Fırat sosyal medya üzerinden de durumu paylaştı. Fırat, bu konuda sosyal paylaşım sitesi facebook'ta kendisine ait hesaba, "AKP hükümetinin mülteci olan herkese en lüks şekilde sahip çıkarken kendi vatandaşını sefilliğe terk etti. 30 vatandaş Kazakistan'da şu anda aç susuz" diye yazdı. Fırat, ayrıca işçilerin kendilerine gönderdiği maile de yer verdi ve işçilerin isimlerini de paylaştı. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğru Yol Partisi Kazakistan Sedat Koç Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title