Haberler

Kayso Üyeleri, Sohbet Toplantısında Biraraya Geldi

Kayseri Sanayi Odası (Kayso), Üyelerine Yönelik Yaptığı Sohbet Toplantılarının 19.'sunu Gerçekleştirdi. Kayso Başkanı Mustafa Boydak, "Oda Olarak Görevimiz Kayseri Sanayisinde Faaliyet Halinde Olan Üye Firmalarımızı Daha İyi Temsil Etmektir" Dedi.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO), üyelerine yönelik yaptığı sohbet toplantılarının 19.'sunu gerçekleştirdi. KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, "Oda olarak görevimiz Kayseri sanayisinde faaliyet halinde olan üye firmalarımızı daha iyi temsil etmektir" dedi.

Ankara Yolu üzerinde bulunan Hasekioğlu Tekstil binasında gerçekleştirilen sohbet toplantısına KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, Erciyes Üniversitesi Dekanı ve Üniversite Sanayi Araştırma İşbirliği Vakfı Başkan Yardımcısı Prof. Dr. M. Şükrü Akdoğan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Asuman Akdoğan ve KAYSO'ya üye firma temsilcileri katıldı.

KAYSO üyelerine yönelik gerçekleştirilen sohbet toplantılarının 19.'sunu yaptıklarını söyleyen Boydak, toplantının hedefinin üyelere yakın olmak olduğunu kaydetti. Üyelere yönelik bu gibi toplantıları her zaman yaptıklarını dile getiren Boydak, "Görev süremiz boyunca toplantılarımıza devam edeceğiz. İnsani ilişkileri çok iyi uygulayan firmaların, ekonomisi olumlu yönde ilerler. Oda olarak görevimizin amacı Kayseri sanayisinde faaliyet halinde olan üye firmalarımızı daha iyi temsil etmektir. Bizim referansımız üyelerimizin memnuniyetidir. Yeni ekonomik dönüşüm programı Türkiye'de devam etmektedir. Sanayimizde üretimin arttığı, karlarımızın azaldığı dönem hızla devam ediyor. Son dönemlerde bunu daha da hissetmeye başladık. Geçen yılın cirolarına baktığımızda üretim olarak iyiyiz, fakat karlık anlamında daha düşük seviyedeyiz. Karlığımız son dönemlerde azaldığını vurgulamadan geçemeyiz. Bunu telafisi için veremliliğimizi arttırmak, işlerimizi daha sıkı yaparak hizmetlerimizi arttırmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum. Mesleki dayanışma çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu süreç içerisinde oda olarak üstümüze düşen görevleri yapmak için çalışıyoruz. Önümüzdeki Salı günü iki projemiz var. Bunlardan bir tanesi, Türkiye İş Bankası ile üyelerimiz kapsamında önemli bir anlaşma yapacağız. Sanayici olarak sorunlarımızdan bir tanesi olan limit yetersizliğini düzeltmek hedefiyle anlaşma yapmayı düşünüyoruz. Meslek liseleriyle ilgili de bir proje başlatıyoruz. Kendi aramızda bir fon hazırlayarak büyük firmalarında desteğiyle Kayseri ve çevresindeki ilçelerinde bulunan meslek liselerimizin araç ve gereçler eksikliği başta olmak üzere, çeşitli sorunlarını gidermek istiyoruz. Sizlerin de desteklerinizi bekliyoruz. Kayseri Türkiye'nin kendi kendine yeten nadir illerinden bir tanesi. Hollanda Kraliçesi Beatrix'ten tutunda herkes bu takdirlerini söylemeden geçemiyor. Bulunduğumuz yer yeterli değil, artık bir bölgesel güç olmamız lazım. Çalışmalarımız devam edecek ve daha da büyük ölçekli yatırımlarla da gelişmelerimiz artacak" ifadelerini kullandı.

İİBF Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Akdoğan ise, uzun vadeli planlamayla ilgili oda üyelerine bilgi verdi. Uzun vadeli planlamanın firmaların geleceği için önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Akdoğan, "Uzun vadeli planlama bir firma için çok önemlidir. Özellikle küreselleşme, belirsizlik probleminin artması, teknolojinin çok hızlı gelişmesi, krizler gibi şartlar firmaları uzun vadeli yönde planlama konusunda girişim yapmaya zorluyor. Türkiye şartlarında bakarsak, üretimi yaparak küreselleşme için mücadele veriyoruz. Rakiplerimiz gittikçe artıyor. Bütün bu değişkenler iş hayatımızdaki dalgalanmaları da arttırıyor. Uzun vadeli planlama yapan firmalar hızlı hareket ederek uyum sorunu azalıyor, fırsatları kullanıyor. Kurdukları senaryolarla gelecek tehlikelerden kaçınabiliyor. Bir firma geleceğinden emin olması için uzun vadeli plan yapmak zorundadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından üyeler kendileri hakkında bazı bilgiler verdi. Karşılıklı sohbetlerin ardından 51 firma yetkilisi üyelik beratlarını aldı.

(YS-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title