Haberler

Kayseri'deki Alçak Saldırıda Askerler Şoföre 'Takip Ediliyoruz' Demiş

Güncelleme:

Kayseri'deki terör saldırısında yaralanan er Berat Yılmaz, tugaydan çıktıktan sonra takip edildiklerini anladıklarını ve şoförü 'takip ediliyoruz' diye uyardıklarını söyledi.

Kayseri'deki terör saldırısında yaralanan 20 yaşındaki er Berat Yılmaz'ın ilk müdahalesinin ardından tedavisine Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ediliyor.

SALDIRININ OLDUĞU GÜN İZNE ÇIKMAK İSTEMEDİ

Patlamanın olduğu gün kendisinin soğuk hava nedeniyle çarşı iznine çıkmak istemediğini anlatan Yılmaz, arkadaşlarını kıramadığı için otobüse bindiğini ifade etti.

"PATLAMA OLDUKTAN SONRA ŞOKA GİRDİM"

Yılmaz, "Gayet neşeli bir şekilde çıktık. Her şey çok güzeldi. Ta ki o anlar yaşanana kadar. Patlama olduktan sonra şoka girdim, hiçbir şey hatırlamıyorum. Şehit arkadaşlarımın ailelerinin Allah yardımcısı olsun, vatan sağ olsun" dedi.


"ARKADAŞLARIM ŞOFÖRÜ 'TAKİP EDİLİYORUZ' DİYE UYARMIŞTI"

Yılmaz, patlama öncesi şehit olan arkadaşlarının takip edildiklerini söyleyerek otobüs şoförünü uyardıklarını da belirterek şöyle dedi:

"Şehit olan arkadaşlarım şoförü uyarmışlardı, 'takip ediliyoruz' diye. Şoför ise oralı olmamıştı. Biz arka tarafta oturduğumuz için fazla bir şey göremedik. Biz normalde çarşıya çıktığımızda otobüs bizi belli bir yere bırakıyordu. Başka bir yerde durması yasaktı. Sivil yolcu olmadığı için belli noktada bırakırdı bizi."


"BİZ VAR OLDUKÇA KİMSE BU DEVLETİ YIKAMAYACAK"

Arkadaşlarının her birinin ayrı hikayesi olduğunu dile getiren Yılmaz, hepsinin hayallerinin yarım kaldığını kaydetti. Tedavisinin ardından askerliğine devam edeceğini vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

"Şehit olan arkadaşlarımızdan nişan yapacaklar vardı. Bir çoğunun güzel hayalleri vardı. Vatan sağ olsun. Allah ailelerine sabır versin, ben vatanıma, milletime hizmet etmeye devam edeceğim. Sağ salim ayağa kalkarak görevimin başına geçmek istiyorum. Biz vatanın evlatlarıyız, biz var oldukça kimse bu devleti yıkamayacak. Terörün bitmesini ve artık annelerin ağlamasını istemiyorum."


ANNE VE BABA İSYAN ETTİ

Baba Metin Yılmaz ise oğlunun sağlık durumunun iyi olduğunu ifade ederek, "Allah, terörün bin türlü belasını versin. Yazık değil mi? Çocuk daha 20 yaşında. Bunun gibi nice insanlar var." dedi. Anne Songül Yılmaz da oğlunun yaralı olarak kurtulduğu saldırıda şehit olanlar için üzüldüğünü belirterek, vatanı bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Adıyaman Üniversitesi Songül Yılmaz Kayseri Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
title